Groei bouwketen in Nederland niet te stoppen

Toolstation opent in Haarlem twaalfde filiaal in Nederland

023 Haarlem Economie - Toolstation opent opnieuw een vestiging. Een maand nadat de bouwketen een filiaal opende in Wateringen is nu Haarlem aan de beurt.

Eén van de snelst groeiende ketens van Nederland opent aan de Waarderweg het twaalfde filiaal in Nederland. De winkel is vanaf 31 oktober operationeel. Zoals inmiddels gebruikelijk lopen er in de openingsmaanden unieke aanbiedingen.

Hiermee lijkt de opmars van de ‘trade counter’-expert niet meer te stoppen. Toolstation kwam tien jaar geleden over komen waaien uit Engeland. In Nederland is men inmiddels aanbeland bij de twaalfde vestiging en wil men het komende jaar nog eens twaalf vestigingen openen.

Marketing manager Saskia Oosterhuis: “De komst van Toolstation naar een gebied zorgt altijd weer positieve bedrijvigheid. Het is leuk om te zien hoe het concept elke keer wordt omarmd en de succesformule aanslaat bij de ondernemende klanten. Wij zagen dat veel bouwprofessionals uit Haarlem en omstreken naar de vestiging in Amsterdam afreisden voor het assortiment, daarom is dan ook gekozen om snel een vestiging in Haarlem te openen.”

Toolstation Nederland

Toolstation werkt volgens een uniek ‘trade counter’-concept: in plaats van de gewenste producten zelf uit de schappen te pakken, doe je je bestelling aan een balie en haalt het deskundige winkelpersoneel de producten uit het magazijn. Tijdens het wachten kunnen klanten genieten van een lekker bakje koffie en door de catalogus bladeren. Elk van de 11.000 producten is op voorraad aanwezig. In Engeland heeft het concept zich met inmiddels 225 vestigingen bewezen.

De bedoeling is dat de trade-counter specialist in 2016 ook nog een tweede vestiging opent in Amsterdam, nabij het Amstel Business Park.