Typography

023 Hoofddorp Uitgaan - Het voormalige Storehouse restaurant van Claus, in de grote schuur van de Mentzhoeve, wordt momenteel omgebouwd tot een nieuw restaurantconcept.

023 Hoofddorp Uitgaan - Het voormalige Storehouse restaurant van Claus, in de grote schuur van de Mentzhoeve, wordt momenteel omgebouwd tot een nieuw restaurantconcept.

Het gaat BARRACA Rodizio Grill & Bar heten. Rodizio staat in Brazilië voor de wijze van bediening. ‘Passadores’ lopen continu rond met grote spiesen en snijden op verzoek een mooi stuk vlees aan tafel af. Het restaurant, met 200 zitplaatsen, is door de bekende architect Ronald Hooft van &Prast&Hooft in ‘urban rustic’ stijl ingericht.

Concept 

Vanuit de bar is er een doorkijk op de originele ‘churrasco’ grills, waar veel verschillende soorten vlees en gamba’s volgens Gaucho traditie aan draaiende spiesen boven een vuur worden bereid. De gasten bepalen bij BARRACA zelf wat en hoeveel zij eten en in welk tempo. Door middel van een gekleurd rondje op tafel kunnen zij aangeven of zij trek hebben in een nieuw stukje vlees of even pauze nemen. Op een indrukwekkend buffet, midden in het restaurant, staat een uitgebreide keuze aan voor- en bijgerechten.

Interieur

 
De grote schuur van de Mentzhoeve behoudt zijn authentieke sfeer door het houten dak. Voor het interieur heeft architect Ronald Hooft gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leer en industriële elementen als beton en staal. In de bar en rondom het buffet worden authentieke Portugese tegeltjes geplaatst. Deze elementen zorgen samen voor een stoer en warm karakter.

25 jaar Storehouse restaurant

 
Het Storehouse restaurant is 25 jaar een succes geweest binnen Claus. De directie van Claus vond het tijd voor iets anders en heeft na een zoektocht langs verschillende ‘foodconcepten’ de keuze gemaakt voor het churrasco rodizio concept. Het concept biedt gasten een kwalitatief uitstekende, maar ook leuke dinerervaring. BARRACA gaat zich presenteren als stand-alone restaurant, maar het past ook prima in het nieuwe Claus concept met bowling, casino en events.

 

Beste Grillmaster 


Om het team van Claus de fijne kneepjes van het churrasco-concept te leren is een van de beste churrasco-grillmasters uit Brazilië ingehuurd. Anderson de Barros Medeiros zal hiervoor vier maanden naar Nederland komen. Hij heeft wereldwijd al meerdere Rodizios geopend en gemanaged.