Typography

023 Haarlem Uitgaan - Tijdens de 22e editie van Haarlem Culinair staan de deelnemende restaurants weer te trappelen van ongeduld om de bezoekers te verrassen met hun speciale culinaire hoogstandjes.

023 Haarlem Uitgaan - Tijdens de 22e editie van Haarlem Culinair staan de deelnemende restaurants weer te trappelen van ongeduld om de bezoekers te verrassen met hun speciale culinaire hoogstandjes.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe deelnemers. Ristorante Napoli en Restaurant Parels maken dit jaar hun debuut. Maar ook de oude vertrouwde deelnemers zijn er weer zoals De Jopenkerk, Restaurant Fris, De Kippenhal, Wijn & Ko., Brick, Dijkers, Toujours, Restaurant De Uitkijk en Sushi Time. De Haarlemse sterrenzaken Restauarnt ML en Ratatouille Food & Wine ontbreken uiteraard niet.

Minimaal één wijn bij de deelnemers zal van Duitse origine zijn daar Wines of Germany ook dit jaar als sponsor betrokken is bij het evenement.
Donderdag wordt van 17.00 uur afgetrapt, de dagen daarna om 13.00 uur. De entree is gratis en er kan bij elk restaurant direct worden afgerekend.

Op zaterdag om 17. 00 uur wordt bekend gemaakt welk deelnemend restaurant ‘De Smulpaap’ heeft gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan de deelnemer die zich tijdens Haarlem Culinair het beste presenteert op de Grote Markt. Hierbij wordt vooral gelet op de aankleding van de locatie, de service en kwaliteit en uiteraard het beste wijn- en spijsarrangement.

Het Speciaalbierfestival vond vorig jaar voor het eerst  gedurende twee dagen plaats. Ook dit jaar is dat weer het geval. ’t Boerenplein naast de Jopenkerk is zowel op zaterdag als zondag van 11.00 tot 19.00 uur dé plek voor de echte bierliefhebbers.

Op zondag is er van 11.00 tot 18.00 uur een Slow-food markt op de Botermarkt.

Het jaarlijks terugkerende Haarlem Culinair Opnieuw belooft weer een schitterend culinair event te worden. We zijn heel benieuwd naar alle versnaperingen en uiteraard naar degene die de Smulpaap in ontvangst mag nemen. Tot aan die tijd genieten dus. Wilt u meer weten? Raadpleeg dan http://haarlemculinair.nl

Haarlem Culinair, zeker de moeite van het bezoeken waard.

Jos de Jong