Typography

023 Heemstede Politiek - Tijdens de laatste raadsvergadering van 2016 legden twee nieuwe raadsleden de eed af.Het zijn oude bekenden binnen de Heemsteedse politiek.

023 Heemstede Politiek - Tijdens de laatste raadsvergadering van 2016 legden twee nieuwe raadsleden de eed af.Het zijn oude bekenden binnen de Heemsteedse politiek.

Bert van der Linden (D66) maakte al deel uit van de gemeenteraad totdat hij in 2015, na een persoonlijke fout, de raad op eigen verzoek verliet. Door per abuis een intern mailbericht ook naar niet partijgenoten te sturen  wankelde zijn positie. Nu de pas aangetreden fractievoorzitter Bas van Lier om onbekende reden moet afhaken is terugkeer volgens de kieswet weer mogelijk. Van der Linden kan de resterende anderhalf jaar weer als raadslid optreden. Hij liet direct weten dat hij na maart 2018 niet meer beschikbaar is als raadslid. Ook de huidige fractievoorzitter But Klaasen stopt in maart 2018.

Sjaak Struijf (PvdA) keerde ook weer terug in de raad. Hij vervangt de tijdelijk afwezige Marie –José Nelissen. Zij neemt even een time out. Fractievoorzitter Johan Maas (PvdA) sprak uit dat het afscheid van Marie-José, naar hij hoopt, tijdelijk is. Struijf is zeker geen onbekende in de lokale politiek. Als raadslid en wethouder kent hij het klappen van de zweep. Hij heeft zijn kennis van de lokale gemeenschap na zijn wethouderschap verder uitgebouwd als directeur van Casca. Met dit tweetal is de raad weer op volle oorlogssterkte om de laatste periode van dit college en gemeenteraad vol te maken. In maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Partijen lopen zich al warm om in de campagne goed voor de dag te komen. Spannende tijden voor alle politici die nu nog even kunnen genieten van het kerstreces.

Eric van Westerloo