Typography

023 Haarlem Cultuur - In een uniek samenwerkingsverband tussen ondernemers, kunstenaars, de Kunstacademie Haarlem en Galerie Gemund, wordt de Kleine Houtstraat tijdens de Kunstlijn  als geheel ingericht als domein voor Kunst. Dit speciaal ter ere van het 25 jarig bestaan van de Kunstlijn.

Kunstenaars gebruiken de Kleine Houtstraat, het deel vanaf de Gedempte Oude Gracht in de richting van de Grote Markt, als expositieruimte, door het plaatsen van objecten, veelal 3 dimensionaal.

Een greep uit de kunstprojecten

In antiquariaat Hovingh geeft kunstenaar Dick Kreuger een eigen twist aan de ruimte. Transparante stroken in de ruimte tussen de bezoeker en de boeken met beeltenissen van de normaliter niet zichtbare kant van het boek geven deze voor veel Haarlemmers bekende intieme ruimte een  geheel andere uitstraling. 

Eline JJ, geeft haar eigen visie op een ogenschijnlijk normaal stel glanzende naaldhakken. Letterlijk lijken deze nog meer status verhogend te zijn maar ook instabieler, geplaatst op springveren en rode ballen.De ruimtelijke toren van koperdraad Kanteling van Marieke Adrichem is een weergave van de veranderende maatschappij. Deze staat voor de noodzaak om samen te werken, eenlingen balanceren op eenzame hoogte.

Kunstenares Ninny doet mee met objecten van verschillende materialen ondermeer van glas waarbij de interactie tussen mensen centraal staat.

Buiten op straat, ter hoogte van nummer 29, maakt  Angeline Donk, een kunstwerk in wording af. Dit kunstwerk dat te maken heeft met ontheemding, is van alle tijden maar momenteel extra actueel. Tijdens het kunstlijnweekend zal zij de geborgenheid van een veilig onderkomen ontberen en, overgeleverd aan de elementen,  werken aan een dak boven het hoofd.  Ook Kees Valentijn, toont objecten, gebaseerd op de onderdelen van het menselijk lichaam vanuit diverse invalshoeken, in verschillende etalages.  

In Galerie Gemund is een expositie van Rutger van der Tas, Vincent van Gogh prijswinnaar 2015, met schilderijen en Patrick Visser met insecten van staalafval te zien.  

Zo biedt de Kleine Houtstraat een blik op kunst en bieden kunstenaars een blik op de Kleine Houtstraat een geweldige wisselwerking, dankzij het fenomeen Kunstlijn Haarlem. Voor meer informatie zie de website van Galerie Gemund en Kunstlijn Haarlem.

De deelnemende ondernemers zijn herkenbaar aan een GOUDEN STIP!

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur