Typography

023 Haarlem Vakantie & Uitgaan - Haarlemmers die hun woning of een deel daarvan aan toeristen verhuren, zijn sinds 1 januari 2022 verplicht een registratienummer aan te vragen en te vermelden in advertenties. Vanaf 1 juli gaat de gemeente hier op handhaven.

De regels zijn bedoeld om gemeenten inzicht te geven in hoeveel woningen er worden verhuurd. Zeker nu er sprake is van schaarste op de woningmarkt. Verder moeten de regels helpen om eventuele overlast van toeristische verhuur voor omwonenden, terug te dringen.

Verhuurders kunnen vanaf 1 juli een boete krijgen, als zij het registratienummer niet vermelden in elke advertentie voor de woning. Deze verplichting geldt zowel voor het aanbieden van een hele woning, als voor het aanbieden van een deel van de woning. Dus ook voor een bed & breakfast. Het registratienummer is gratis digitaal aan te vragen op Particuliere vakantieverhuur - Gemeente Haarlem. Direct na de aanvraag wordt het nummer per e-mail toegezonden. Haarlemmers die hun woning of een deel daarvan aan toeristen verhuren, zijn sinds 1 januari 2022 verplicht een registratienummer aan te vragen en te vermelden in advertenties.

Vanaf 1 juli gaat de gemeente hier op handhaven.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur