NLMagazine/Heerlijke recepten - Een salade waar je blij van wordt! Perfect in dit seizoen én boordevol eiwitten dankzij quinoa, eieren en zaden. Met seizoensgroenten zoals asperges en sugar snaps, en gezonde vetten uit avocado en olijfolie. Licht, voedzaam en ideaal voor een gezonde leefstijl.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
150 g quinoa
100 g groene asperges (in stukjes van ca. 3 cm)
100 g sugar snaps
1 avocado
75 g rucola of babyspinazie
2 (of 4) gekookte eieren
2 el pompoenpitten
1 el hennepzaad of chiazaad
Optioneel: zalm, kip of tofu (voor extra eiwitten)
Dressing
Sap van ½ citroen
2 el extra vierge olijfolie
Peper en zeezout naar smaak
Eventueel verse kruiden zoals dille of bieslook, maar knoflook is ook heerlijk hierbij.
Bereiding
-
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
-
Blancheer de asperges en sugar snaps 2-3 minuten in kokend water
-
Spoel daarna af met koud water - zo blijven ze lekker knapperig en frisgroen.
-
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten gaar.
-
Snijd de avocado in plakjes.
-
Verdeel alle ingrediënten over twee borden.
-
Meng het citroensap met de olijfolie, peper en zout tot een dressing en schenk over de salades.
-
Bestrooi met de pitten en zaden en garneer eventueel met verse kruiden.
-
Eet smakelijk!!!
Wil je meer weten? Kijk dan op balanceyourlife.nu.