Typography

Ingrijpende gevolgen voor het verkeer

023 Heemstede - Van maandag 23 januari tot eind juli 2017 wordt gewerkt aan de reconstructie van de Herenweg fase 4. Het deel tussen de Rijnlaan en de grens met Bennebroek wordt dan opgeknapt.

Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de Herenweg (N208) voor gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting (richting Haarlem) afgesloten. Buslijn 50 Haarlem-Leiden rijdt gedurende de hele periode in beide richtingen via Glipperweg-Glipper Dreef en Heemsteedse Dreef; alle haltes op Herenweg en Wagenweg vervallen.

Afgesloten weggedeelten

Vanaf maandag 23  januari is de Herenweg tussen Prinsenlaan en Rijnlaan afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting, dus richting Haarlem. De weg is wel open voor verkeer in zuidelijke richting, dus richting Bennebroek.

Buslijn 50 heeft zijn route in beide richtingen aangepast en rijdt gedurende de hele periode dat er aan de weg wordt gewerkt via Glipper Dreef-Heemsteedse Dreef-Dreef. Dit betekent dat lijn 50 in deze periode niet over de Herenweg en Wagenweg rijdt!

Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Herenweg.

Omleidingen

Auto’s en vrachtverkeer

Het doorgaande verkeer uit zuidelijke richting wordt omgeleid via de Prinsenlaan- Glipper Dreef-Van Merlenlaan. Verkeer uit noordelijke richting kan gewoon via de Herenweg naar Bennebroek. De werkzaamheden zijn zo gepland dat het bloemencorso gewoon gebruik kan maken van de Herenweg.

Buslijn 50

Buslijn 50 Leiden-Haarlem rijdt vanaf maandag 23 januari tot eind juli 2017 een alternatieve route in beide richtingen. In deze periode rijdt lijn 50 via Bennebroekerlaan-Binnenweg-Glipperweg-Glipper Dreef-Valkenburgerlaan-Heemsteedse Dreef

(N201)-Zuiderhoutlaan-N205-Dreef. Dit betekent dat alle haltes op de Herenweg (Heemstede) en Wagenweg (Haarlem) vervallen!

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. Daarbij moet men er rekening mee houden dat het fietsverkeer in twee richtingen over één fietspad wordt geleid.

Werkzaamheden

De opknapbeurt van de Herenweg vindt plaats in vier fasen. De eerste drie fasen zijn tussen 2011 en 2013 uitgevoerd. Deze laatste fase 4 werd eerder uitgesteld door bezuinigingen.

Informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen staat op www.heemstede.nl àPlannen en projecten à Herinrichting Herenweg, fase 4.

De website www.arriva.nl geeft actuele informatie over de gewijzigde dienstregeling voor de buslijn 50. Een reis met het openbaar vervoer plannen kan op www.ov9292.nl.

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving - De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels.  Menno heeft jarenlang als wiskunde docent gewerkt op het Ichthus Lyceum in Driehuis.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, natuur - De biologische lentemarkt in de Kweektuin is vanaf nu onderdeel van het Springer Festival, met allerlei workshops, lezingen en activiteiten. En gratis tuinadvies!

Lees meer...

“Het geheel vernieuwde restaurant De Kloosterkeuken (foto: Adam van Noort).” - 023 Haarlem en verre omgeving, Restaurants, uit eten - Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws