Typography

Ingrijpende gevolgen voor het verkeer

023 Heemstede - Van maandag 23 januari tot eind juli 2017 wordt gewerkt aan de reconstructie van de Herenweg fase 4. Het deel tussen de Rijnlaan en de grens met Bennebroek wordt dan opgeknapt.

Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de Herenweg (N208) voor gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting (richting Haarlem) afgesloten. Buslijn 50 Haarlem-Leiden rijdt gedurende de hele periode in beide richtingen via Glipperweg-Glipper Dreef en Heemsteedse Dreef; alle haltes op Herenweg en Wagenweg vervallen.

Afgesloten weggedeelten

Vanaf maandag 23  januari is de Herenweg tussen Prinsenlaan en Rijnlaan afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting, dus richting Haarlem. De weg is wel open voor verkeer in zuidelijke richting, dus richting Bennebroek.

Buslijn 50 heeft zijn route in beide richtingen aangepast en rijdt gedurende de hele periode dat er aan de weg wordt gewerkt via Glipper Dreef-Heemsteedse Dreef-Dreef. Dit betekent dat lijn 50 in deze periode niet over de Herenweg en Wagenweg rijdt!

Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Herenweg.

Omleidingen

Auto’s en vrachtverkeer

Het doorgaande verkeer uit zuidelijke richting wordt omgeleid via de Prinsenlaan- Glipper Dreef-Van Merlenlaan. Verkeer uit noordelijke richting kan gewoon via de Herenweg naar Bennebroek. De werkzaamheden zijn zo gepland dat het bloemencorso gewoon gebruik kan maken van de Herenweg.

Buslijn 50

Buslijn 50 Leiden-Haarlem rijdt vanaf maandag 23 januari tot eind juli 2017 een alternatieve route in beide richtingen. In deze periode rijdt lijn 50 via Bennebroekerlaan-Binnenweg-Glipperweg-Glipper Dreef-Valkenburgerlaan-Heemsteedse Dreef

(N201)-Zuiderhoutlaan-N205-Dreef. Dit betekent dat alle haltes op de Herenweg (Heemstede) en Wagenweg (Haarlem) vervallen!

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. Daarbij moet men er rekening mee houden dat het fietsverkeer in twee richtingen over één fietspad wordt geleid.

Werkzaamheden

De opknapbeurt van de Herenweg vindt plaats in vier fasen. De eerste drie fasen zijn tussen 2011 en 2013 uitgevoerd. Deze laatste fase 4 werd eerder uitgesteld door bezuinigingen.

Informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen staat op www.heemstede.nl àPlannen en projecten à Herinrichting Herenweg, fase 4.

De website www.arriva.nl geeft actuele informatie over de gewijzigde dienstregeling voor de buslijn 50. Een reis met het openbaar vervoer plannen kan op www.ov9292.nl.

categorieën

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023  Haarlem Economie & Duurzaamheid - Sinds kort staat er een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Sport - De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 maart over de Formule 1 gaat niet door. Dit is een direct gevolg van de nieuwe maatregelen die de regering op 12 maart heeft afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Sport -De Formule 1 stelde onlangs de Grote Prijs van Australië uit. De GP van China werd al eerder geschrapt. Nu echter, worden ook de races in Bahrein (die op 22 maart in eerste instantie zonder publiek zou worden gereden) en Vietnam (5 april met voor het eerst een Formule 1-race op een stratencircuit in Hanoi) uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws