Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Op woensdag 10 oktober wordt Dag van de Duurzaamheid op verschillende plekken in Heemstede gevierd.  Zo komt Plastic Soup Surfer Merijn Tinga naar College Hageveld en vertelt daar zijn verhaal over plastic, zwerfafval, statiegeld en ketenverantwoordelijkheid. Vanaf 18.30 uur is er gelegenheid voor o.a. een meet & greet met Merijn onder het genot van een kop koffie. Uiterlijk 19.30 uur start Merijn zijn inleiding van de 50-minuten durende docufilm ‘From Source to Sea’.

Van kunstenaar tot activist

Merijn Tinga is opgeleid tot bioloog, maar kwam in actie toen hij tijdens een buitenlandse reis werd geconfronteerd met heel veel plastic zwerfafval in de zee. Naast de bewustwordingscampagnes via documentaires, zoals ‘From Source to Sea’ en andere expedities die hij uitvoert, is er een concrete actie genaamd #Pickup10. Met deze actie en app Literati fotografeer en documenteer je aangetroffen zwerfafval. De resulterende data gebruikt Merijn vervolgens om samen met een deurwaarder aan te kloppen bij grote producenten, hen aan te spreken op hun ketenverantwoordelijkheid en het verminderen van onze plastic verslaving.

Op woensdag 10 oktober zal Merijn wederom een vurig betoog houden, enthousiast vertellen over zijn laatste expeditie en wat er in het verschiet ligt.

College Hageveld geen toevallige locatie

College Hageveld is gevraagd als locatie voor de vertoning van de docufilm en dat is geen toeval. Hageveld is zelf namelijk fanatiek aan de slag met het verduurzamen van het eigen gebouw. Ook wordt er aandacht besteed aan het gedrag van scholieren. Zo is sinds kort gescheiden inzameling van het (rest)afval op school mogelijk. Sinds de zomer zijn overal afvalbakken geplaatst, waardoor personeel en scholieren hun afval kunnen scheiden. Een mooi concreet resultaat na de week van de duurzaamheid bomvol activiteiten in 2017.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten op De Dag van de Duurzaamheid? Neem dan een kijkje op de Facebookgroep of Instagram van Duurzaam Heemstede.

 

Details van de filmvertoning

Locatie:                                   College Hageveld, Hageveld 15, Heemstede

Organisator:                             Gemeente Heemstede

Contactpersoon:                       Hanneke Lankveld, 06 21 11 1301, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inloop:                                    18.30 uur

Start programma:                     19.30 uur (uiterlijk)

Start docufilm:                         20.00 uur (uiterlijk)

 

Aan de vertoning van de docufilm zijn geen kosten verbonden. Wel staat het iedere bezoeker aan de film vrij om een vrije gift te doneren aan het goede werk van de Plastic Soup Surfer. Voor meer informatie, zie https://plasticsoupsurfer.org.

Aanmelden:  Scholieren melden zich via College Hageveld, andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de eventbrite link zoals vermeld op de Facebook pagina van Duurzaam Heemstede.
Geen Facebook account? Meld je dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

categorieën

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023  Haarlem Economie & Duurzaamheid - Sinds kort staat er een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Sport - De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 maart over de Formule 1 gaat niet door. Dit is een direct gevolg van de nieuwe maatregelen die de regering op 12 maart heeft afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Sport -De Formule 1 stelde onlangs de Grote Prijs van Australië uit. De GP van China werd al eerder geschrapt. Nu echter, worden ook de races in Bahrein (die op 22 maart in eerste instantie zonder publiek zou worden gereden) en Vietnam (5 april met voor het eerst een Formule 1-race op een stratencircuit in Hanoi) uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws