Typography

Drukbezochte avond duurzame jaren ’30 woningen

023Heemstede Duurzaamheid - Maandag 7 oktober, organiseerde gemeente Heemstede samen met Duurzaam Bouwloket en Stichting Klimaatgesprekken een bijeenkomst over het verduurzamen van een jaren ’30 woning. De goedbezochte avond was de start van de Week van de Duurzaamheid in Heemstede. Het verduurzamen van een jaren ’30 woning leeft stevig onder de inwoners van Heemstede zo bleek uit de hoge opkomst.

Energietransitie en Week van de Duurzaamheid
Wethouder Nicole Mulder opende de avond met de oproep dat ‘het van belang is dat huizeneigenaren als ook de gemeente slag gaat met de energietransitie, maar wel zorgvuldig en doordacht.’ Wethouder Mulder gaf een kort overzicht van het werk dat nu wordt verricht om straks invulling te geven aan de energietransitie in Heemstede. De wethouder sloot af met een opsomming van allerlei activiteiten op duurzaamheid deze week. Een overzicht is te vinden op https://www.heemstede.nl/actueel/programma-week-van-de-duurzaamheid-in-heemstede/.

Stap voor stap jaren ’30 woning verduurzamen
Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket presenteerde een stappenplan, waarmee huizeneigenaren aan de slag kunnen. ‘Concrete stappen met maatregelen die lonen, de zogenaamde no-regret maatregelen’, aldus Raoul Santibanez. Met praktische tips en verwijzingen naar subsidies op landelijk niveau werd het stappenplan doorlopen. Op www.duurzaambouwloket.nl/heemstede en via de gemeentelijke kanalen worden binnenkort de presentatie en brochure digitaal gedeeld.

Aan de slag met klimaat in Heemstede met twee trajecten
Marieke Jacobs van Stichting Klimaatgesprekken sloot de avond af met een oproep om als betrokken inwoner in twee trajecten in te stappen: WoonGesprekken en KlimaatCoach training. Beide trajecten worden mogelijk gemaakt door gemeente Heemstede en verzorgd door KlimaatGesprekken. ‘Kern van beide trajecten is dat via een wetenschappelijk bewezen methodiek je inzicht krijgt in wat je zelf kunt doen, wat je samen kunt doen met buren en dat je het gaat doen’ licht Marieke Jacobs toe. Meer informatie over deelname aan de trajecten is te vinden op www.klimaatgesprekken.nl/heemstede en vanaf week 42 via de gemeentelijke kanalen.

categorieën

023 Bloemendaal Economie & Duurzaamheid - Sinds 8 april 2020 zijn de deuren van Elswout gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

(door Coen van den Heuvel - Voorzitter Jeugdcommissie)

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers, Voorzitter Koninklijke HFC

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws