Typography

023Haarlem Economie/Duurzaamheid - Ook volgend jaar kunnen Haarlemse huiseigenaren subsidie krijgen voor het gasvrij maken van de woning. De gemeente Haarlem verlengt de looptijd van de subsidie tot eind 2020 om woningeigenaren meer tijd te geven deze regeling te gebruiken. Ook is de regeling afgestemd op de landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen. De gemeente wil Haarlemmers stimuleren het aardgas de deur uit te doen.

Woningbezitters kunnen maximaal € 3.000 krijgen plus het bedrag voor het verwijderen van de aansluiting op het aardgasnet. De subsidie Haarlem Aardgasvrij is een aanmoediging en bedoeld voor de voorlopers. Naast deze subsidie zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar.

Landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen
Sinds 2 september 2019 kunnen huiseigenaren de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen als er in de woning 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen worden genomen. Om te voorkomen dat mensen dubbel subsidie aanvragen, zijn deze kosten niet meer terug te krijgen via de subsidie Haarlem Aardgasvrij. Meer informatie over de landelijke subsidie op www.rvo.nl/seeh. De gemeente biedt ook een duurzaamheidslening aan. Die lening is wel te combineren met de subsidie.

Verlenging looptijd subsidie
Tot nu toe hebben 49 Haarlemmers de subsidie Haarlem Aardgasvrij gekregen. Er is nog zo’n 350.000 euro beschikbaar, genoeg voor minimaal 100 aanvragen. Het is duidelijk geworden dat huiseigenaren een fikse aanloopperiode nodig hebben om maatregelen te nemen die in aanmerking komen voor deze subsidie. Ook is de wachttijd opgelopen om de gasaansluiting uit de woning te laten verwijderen. Door het verlengen van de looptijd krijgen woningeigenaren meer tijd om de subsidie aan te vragen en te krijgen.

Subsidie voor gasvrije oplossingen
De subsidie is bedoeld voor het vervangen van aardgasinstallaties in huis als cv-ketel, geiser en gasfornuis. In de regeling is nu ook een maximum bedrag van 250 euro, inclusief btw, gesteld aan de aanschaf van een elektrische kookplaat en/of oven. Er is geen subsidie voor installaties voor het opwekken van elektriciteit, zoals zonnepanelen.

Aanvragen van subsidie
De subsidie Haarlem Aardgasvrij is aan te vragen t/m 31 december 2020 via www.haarlem.nl/subsidiegasvrij. Kijk voor meer (landelijke) subsidiemogelijkheden op Haarlem wordt steeds gasvrijer. Bekijk voor meer informatie de pagina over de duurzaamheidslening.

categorieën

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023  Haarlem Economie & Duurzaamheid - Sinds kort staat er een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Sport - De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 maart over de Formule 1 gaat niet door. Dit is een direct gevolg van de nieuwe maatregelen die de regering op 12 maart heeft afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Sport -De Formule 1 stelde onlangs de Grote Prijs van Australië uit. De GP van China werd al eerder geschrapt. Nu echter, worden ook de races in Bahrein (die op 22 maart in eerste instantie zonder publiek zou worden gereden) en Vietnam (5 april met voor het eerst een Formule 1-race op een stratencircuit in Hanoi) uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws