Typography

023Heemstede Duurzaamheid - Wat is de invloed van de energietransitie op ons dagelijks leven?
Maandag 9 december organiseert VVD Heemstede de tweede avond over de energietransitie, dit maal met de focus op landelijke ontwikkelingen.

Te gast zijn twee topsprekers: Marjan Minnesma van Urgenda en professor Andy van der Dobbelsteen van de TU Delft.  Beide gastsprekers hebben ieder vanuit hun eigen expertise en achtergrond een duidelijke en aansprekende visie wat we kunnen doen aan de energietransitie.


Marjan Minnesma van Urgenda heeft internationale bekendheid gekregen door de ‘klimaatzaak’ tegen de staat. Een rechtszaak met een uitspraak met zeer vergaande gevolgen. Haar organisatie, Urgenda, presenteerde deze zomer - samen met 700 Nederlandse organisaties - een 40-punten plan hoe Nederland al 25 procent CO2-reductie kan realiseren in 2020. Een interessante visie hoe we gezamenlijk de energietransitie kunnen vormgeven: duurzaam, efficiënt en  toekomstbestendig.


Professor Andy van der Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft en de meest vooraanstaande expert in Nederland op het gebied van duurzaam bouwen en duurzame energiesystemen. Hij heeft een uitgesproken visie op adaptatie van bestaande bebouwing, zoals dus ook in Heemstede, aan de veranderende eisen van deze tijd. Van der Dobbelsteen onderzoekt niet alleen, maar ontwerpt en maakt ook nieuwe en concrete producten.

U bent van harte welkom! Na afloop is er, met een gratis drankje, ruim gelegenheid om met elkaar verder te praten over dit onderwerp.

VVD Heemstede nodigt  u graag uit voor deze bijeenkomst.

Meer informatie:
Maandag 9 december

Locatie: Café De 1ste Aanleg, Raadhuisstraat 103, Heemstede

Tijd: Inloop 19.30 uur, Start 20:00 uur

 

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws