Typography

023 Haarlem Duurzaamheid/Maatschappij/Economie - Ruim 275 bewoners uit het Ramplaankwartier lieten zich onlangs in de gymzaal van de Beatrixschool nader informeren over het project ‘Zonnewarmtenet Ramplaankwartier’, een plan dat de gemeente, de bewoners en de TU-Delft in dit deel van Haarlem voorstaan voor een duurzaam en lokaal warmtesysteem (zonnewarmtenet) zonder gebruikmaking van gas.

“De warmte van de zon in de zomer wordt opgeslagen onder de grond en wordt in de winter gebruikt om de huizen te verwarmen. Met een wijk-warmtenet komt het opgeslagen warme water bij de woningen terecht. De huizen moeten geïsoleerd zijn, dat is soms nog best lastig hoe je dat moet doen, maar daarvoor hebben we straatcoaches die tip geven hoe je haalbaar en betaalbaar kunt isoleren”, aldus projectleider Eelco Fortuijn.


Zonnestroomdak/gasvrije plannen
Robbert Berkhout, wethouder duurzaamheid vult aan: “Haarlem wil in 2040 gasvrij zijn. De gemeente helpt in het zoeken van de beste oplossingen per wijk en betrekt hier uiteraard de bewoners bij. SpaarGas is een uniek voorbeeld; het is een gezamenlijk initiatief van de gemeente èn van de wijk. Halverwege 2020 kiest de gemeenteraad wijken die als eerste worden geholpen met gasvrije plannen. Het eerste collectieve zonnestroomdak kan gelegd worden op de Fablohal”. 


Isolatie tips

Om goed aan te sluiten op het lokale warmtesysteem, moeten woningen goed geïsoleerd zijn (spuwmuur, dubbel glas, vloer- en dakisolatie). Bij veel woningen in het Ramplaankwartier is dat reeds het geval; veel huizen hebben zonnepanelen of bewoners overwegen duurzame maatregelen. Natuurlijk is isoleren goed voor het energieverbruik en je portemonnaie. Bovendien is gasvrij wonen ook comfortabeler.

De bewoners zijn geporteerd van de presentatie geven steun aan de verdere ontwikkeling door het SpaarGas-team, een samenwerking tussen wijkbewoners en de gemeente Haarlem. Op basis van diverse gesprekken en presentaties opteert het overgrote deel van het Ramplaankwartier om later dit jaar door de gemeente te worden gekozen om te worden gekozen als eerste startwijk van dit ambitieuze zonnewarmtesysteem.


Meer informatie
Wilt u meer weten over dit unieke systeem, raadpleeg dan het systeem https://ramplaankwartier.nl/

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Kunst & Cultuur, Theater - “Het duo mikt op het absurdisme en de meligheid van Jiskefet, en als we het iets groter maken, kunnen ook nog Toon Hermans en Monty Python worden genoemd."

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving – Kunst & Cultuur, Theater - Het was eigenlijk geen keuze voor schrijver Geert Kimpen om een boek over Maria Magdalena te schrijven.

Lees meer...

Bloemendaal viert vrijheid op 5 mei - 023 Bloemendaal, festiviteiten - Dorpskerk Bloemendaal organiseert op zondag 5 mei een vrijheidsviering voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal en andere geïnteresseerden.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Lokale politiek - Vanavond is Falgun Binnendijk officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heemstede. Dit vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in het raadhuis van Heemstede.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws