Typography

Een reis over oude wegen door de geschiedenis van Europa

023 Haarlem Maatschappij/Reizen/Geschiedenis – Waarom hebben Europeanen zo’n ambivalente verhouding met de doorgaande routes van hun continent? Immers, mensen reizen al honderdduizenden jaren en voor velen is reizen een absolute basisvoorwaarde voor het bestaan. Matthijs Deen vertelt hier meer over in de Haarlemse Sociëteit Vereeniging. 

Matthijs Deen
Op zoek naar een andere en misschien wel betere toekomst, naar andere landen en werelddelen, naar allerlei verschillende soorten handelscentra en marktplaatsen, naar andere culturen, leefstijlen, jachtgebieden, naar je grote liefde of kennis en wellicht op weg naar oorlog. Reizen, er zijn zo ontzettend veel redenen om te gaan reizen. Op weg naar het antwoord ‘waarom’, volgt Matthijs Deen over vluchtelingen, veroveraars, pelgrims, geldzoekers, wegpiraten, struikrovers en wat dies meer zij en vormt hij op die wijze het uitgangspunt voor hun verhalen in zijn boek Over Oude Wegen’. 

Een ware aanrader op 27 februari a.s. waar je voorafgaand aan deze boeiende lezing vanaf 18.30 uur eerst kunt genieten van een dagschotel (€ 17,50). De lezing begint vervolgens om 20.00 uur.

Locatie: Sociëteit Vereeniging;

Entree voor leden: € 5,00 en voor niet-leden € 10,00.

Meer informatie en verplichte aanmelding via www.societeitvereeniging.nl/agenda 

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws