Typography

023 Hoofddorp Duurzaamheid - Het is nog winter (zeker niet de strengste dit jaar), maar het voorjaar komt er al weer aan met alle lusten en lasten.
Dat geldt ook voor de natuur.

In veel tuinen die buxus-struiken hebben zien de bewoners dat die zijn opgegeten door de buxusmotrupsen.  Bijen hebben het extra tegenwoordig moeilijk omdat er in de betegelde tuinen geen bloemen te vinden zijn. Daarnaast rukt dan ook de eikenprocessierups weer op.

Hoe om te gaan met de natuur?
Veel mensen vinden het klap lastig om met dit soort zaken om te gaan en grijpen daarom te snel naar de gifspuit. Maar er zijn ook talloze natuurvriendelijke mogelijkheden:
U kunt je tuin natuurvriendelijk inrichten met meer bloeiende stuiken en kruiden en verstopplekjes, die bijen en (vooral sluipwespen) aantrekken die eitjes leggen in de  rupsen van de buxusmot. Ook kunt u zorgen voor voedsel voor mezen en nestkastjes plaatsen, zodat de mezen veel jongen kunnen voortbrengen, zodat de rupsenstand in biologisch evenwicht blijft.
En wat te denken van vleermuizen: die eten elke nacht duizenden insecten, waaronder de (nacht) vlinders van de buxusmot en de eikenprocessierups. Met natuurlijke middelen roei je nooit alles uit (trouwens met gif ook niet) maar het helpt wel om een verantwoord evenwicht te  houden.

Workshop:
Stichting MEERGroen geeft op zaterdag 22 februari voorlichting over ecologisch beheer, er kunnen nestkasten en insectenhotels gekocht en gemaakt worden (leuk knutselen voor iedereen en speciaal voor ouders met kinderen) en vanaf 18 maart tot 1 april wordt de boomweggeefactie gehouden (op Park 2020 bij het station) waar vrijwel gratis bomen en struiken ter beschikking gesteld worden om tuinen natuurvriendelijk in te richten.

Ze zien u graag op de 22e.

 

Materiaal en helpers:

N.B: We werken uitsluitend met 2e hands hout. Bij voorkeur hardhout. Wie heeft er materiaal ter beschikking? Ook buiten de workshop zoeken we mensen die willen helpen bouwen.

Wat: Workshop insectenhotels, mezenkasten en vleermuizenkasten maken ;
Vrije inloop

Waar en Wanneer : Zaterdag GAMMA Hoofddorp:  22 februari : 10 tot 17 uur; Industrieterrein Noord

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws