023 Haarlem Politiek - Debatcafé de Pletterij in Haarlem heeft de lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezingen uitgenodigd voor het Grote Verkiezingsdebat op 20 februari in de Pletterij. Naar aanleiding van de afgelopen raadsperiode zal de Haarlemse bestuurscultuur en daaraan gekoppeld de toekomst van de stad onderwerp van het debat zijn.

Lees meer...

023 Haarlem Hoofddorp Educatie - Het Nova College houdt woensdag 7 februari van 18.00 - 21.00 uur Open huis voor alle mbo opleidingen in Beverwijk, Haarlem, Hoofddorp en Harlingen en IJmuiden. In Amstelveen, Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het vavo: mavo, havo en vwo voor (jong) volwassenen.

Lees meer...

Johanna Borski leefde op haar geliefde en inspirerende landgoed Elswout, alwaar ‘Zoo veel mogelyk stilte en rust’.

Foto's: Onno van Middelkoop

Veel mensen kennen Johanna Borski niet en dat is toch vreemd. In 1816 immers, redde zij de Nederlandsche Bank en in 1824 de Nederlandse Handelsmaatschappij. In 1840 voorkomt zij dat de Nederlandse staat failliet gaat. Het Koninkrijk der Nederlanden wordt gered door het vermogen en de visie van deze krachtige weduwe. Johanna Borski behoort in alle geschiedenisboeken te worden genoemd. We zijn nieuwsgierig naar haar dagboek opdat wij haar beter mogen leren kennen; haar gevoelens en emoties als moeder en als weduwe en haar intuïtieve blik op zaken.

Lees meer...

Kennismaking scholieren met lokale democratie

023 Heemstede Politiek - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 gaan leden van de huidige gemeenteraad in januari langs bij leerlingen van groep 8 van de Heemsteedse basisscholen en leerlingen van 4 VWO bij college Hageveld.

Lees meer...

Circuitgeluid aan banden en geen Formule 1

023 Haarlem Zandvoort Politiek - Het Platform Rust Bij De Kust is een samenwerkingsverband van organisaties en wijkraden die de verkeers- en geluidsoverlast van het Circuit Zandvoort willen terugdringen. De mogelijke komst van de Formule 1, die deze overlast naar verwachting zal vergroten, heeft hen er toe gebracht hun krachten te bundelen.

Lees meer...

Meer artikelen...

Trombose

Body & Fit

Mediamarkt

coolblue