023 Heemstede  Politiek - De gemeenteraad heeft op 28 juni jl. een voorbereidingsbesluit genomen voor het bestemmingsplan “Centrum en omgeving, tweede gedeeltelijke herziening”. Binnen dit bestemmingsplan vallen de percelen die onderdeel uitmaken van de plannen voor een vestiging van een Vomar-supermarkt aan de Binnenweg. Door dit besluit wordt gedurende maximaal een jaar een vergunningsaanvraag voor de bouw van deze supermarkt aangehouden.

Lees meer...

De eerste écht gekozen burgemeester van Nederland

023 Heemstede Politiek - Na Haarlem en Bloemendaal heeft ook Heemstede nu een ‘verse’ burgemeester.  We stellen Astrid Nienhuis aan u voor.

Lees meer...

Foto: Cora-Yfke Sikkema en Marie-Thérèse Meijs

023 Haarlem Politiek - De fractie van GroenLinks Haarlem draagt met trots Cora-Yfke Sikkema en Marie-Thérèse Meijs voor als de twee wethouders van GroenLinks in het nieuw te vormen College van B&W. De fractie ziet in hen twee vrouwen met verschillende kwaliteiten, beschikkend over politiek-bestuurlijke ervaring en een warm hart voor de stad. 

Lees meer...

 “Samen met een van de Buurtbedrijf-medewerkers opent wethouder Merijn Snoek het nieuwe Buurtbedrijf voor Haarlem-Noord (foto: Buurtbedrijf Haarlem).”

023 Haarlem Maatschappij - Buurtbedrijf Haarlem heeft haar nieuwe locatie Noord geopend. Aan de Jan Prinslaan 3 in de Delftwijk (naast Winkelcentrum Marsmanplein) zit nu een servicepunt voor de bewoners en organisaties in heel Haarlem-Noord.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij - Vanaf maandag 14 mei t/m zondag 20 mei worden er in heel Nederland weer diverse acties gehouden in verband met het jaarlijks terugkerende actie ‘Lock me Up – Free a Girl’. Verspreid over zo’n 32 locaties laten zo’n 320 bekende en onbekende Nederlanders zich gedurende 12 uur opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter, conform de bordeelhokjes in India. 

Lees meer...

023 Heemstede Maatschappij - Plein1. Dat wordt de naam die straks op de gevel komt van het pand Julianaplein 1. Plein1 herbergt na de verbouwing naast de bibliotheek en politie ook andere maatschappelijke organisaties en horeca. Hiermee moet het gebouw voor heel Heemstede een brede ontmoetingsplek worden. Wethouder Christa Kuiper maakte donderdag 24 mei de naam bekend.

Lees meer...

(voor het multifunctionele gebouw Julianaplein 1)

023 Heemstede Maatschappij - Op dinsdag 17 april zijn contracten ondertekend tussen de gemeente Heemstede en partners in het vernieuwde gebouw aan het Julianaplein 1. De ondertekening vormde meteen het startmoment voor een prijsvraag. Heemstedenaren worden opgeroepen om een passende naam voor het pand te vinden. Het moet een naam zijn die mensen graag uitspreken, herkenbaar en niet te lang.

Lees meer...

Meer artikelen...

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice