Typography

Foto: Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus krijgt bij Action in Haarlem een demonstratie van het toegepaste camerasysteem van het winkelfiliaal. Dit vond direct plaats na de officiële aftrap van de campagne Excellent Cameratoezicht door de minister in Haarlem.

023 Haarlem Politiek - 50% van de beelden van particuliere en private camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen van verdachten. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft daarom vandaag bij Action in Haarlem het startschot gegeven voor de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’. De campagne is een initiatief van de Rijksoverheid, de politie, Het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid(CCV) en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland. Het doel is ondernemers op te roepen zorg te dragen voor betere camerabeelden die bijdragen aan het oplossen van misdrijven.

Tijdens de campagne kunnen ondernemers een gratis scan aanvragen om de eigen camerasystemen en -opstellingen te laten controleren door het CCV. De scan levert tevens een gratis aanmelding op bij het platform Camera in Beeld, een project van de politie waar ‘Excellent Cameratoezicht’ intensief mee samenwerkt.

Gratis camerascan
Alhoewel er meer dan één miljoen camerasystemen in Nederland zijn blijkt de kwaliteit van meer dan helft van de camerabeelden onvoldoende of staan ze onjuist op- of afgesteld. Ondanks de investering in camerasystemen door ondernemers blijken veel camerabeelden voor de politie onbruikbaar voor opsporing. Om die reden kunnen ondernemers tijdens de campagne een gratis camerascan aanvragen via de website www.rpcnh.nl. Om de aanvragen goed te kunnen verwerken komen ondernemers uit Noord-Holland als eerste in aanmerking voor een gratis camerascan. Een landelijke uitrol van de campagne volgt in2019.

Negenpuntenstelsel voor excellentie
In de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’ deelt de politie haar kennis en expertise in de richtlijnen voor het ophangen, gebruik en het instellen van camerasystemen. Deze richtlijnen omvatten specifieke kenmerken die gebruikt worden in ondersteunende bewijslast bij opsporing en zijn ingedeeld in een negenpuntenstelsel met indicatoren.

Op orde
De keuze van Action als locatie voor de aftrap van de campagne in Haarlem is bewust gemaakt. De keten met meer dan1.300 vestigingen wil voldoen aan het negenpuntenstelsel van Excellent Cameratoezicht dat de richtlijn vormt voor opgestelde camerasystemen. Tijdens het bezoek aan het filiaal aan de Werfstraat kreeg de minister samen met enkele genodigden een kijkje achter de schermen om de vergaande beveiligingsmaatregelen, die de winkelketen hanteert, te bekijken.

Oproep minister
In Nederland vonden er in 2009 nog bijna 3.000 overvallen plaats, inmiddels zijn dat er rond de 1.100 per jaar. Vorig jaar kende echter een lichte toename van 3%. Dat laat volgens minister Grapperhaus zien dat we moeten blijven zoeken naar nieuwe wegen om de aanpak van overvallen te versterken. De bewindvoerder riep tijdens de kick-off van de campagne de hulp in van ondernemers: “Een overval is een afschuwelijk misdrijf met veel impact op slachtoffers. Helaas vinden er gemiddeld nog steeds bijna drie overvallen per dag plaats. Met ‘Excellent Cameratoezicht’ hebben we de beschikking over een belangrijk nieuw, effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. Ik roep daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt.”

Sale is gestart: tot wel 50% korting op topmerken! 

Onderzoek
Onderzoek in 2017 geeft aan dat het gros van de ondernemers verwacht dat er iets met zijn beelden wordt gedaan. Uit dit onderzoek blijkt ook dat de ondernemer tegelijk bezorgd is over de kosten als hij een installateur laat komen. De minimale eisen of normen om het camerasysteem op orde te hebben zijn vaak goedkoper dan een hightech installatie. Tijdens de onderzoeken in 2017 bleek het te gaan om een gemiddelde aanvullende investering van
€1.000 per filiaal met een vloeroppervlak van gemiddeld 800 m2. Deze optimalisatie werd uitgevoerd op het bestaande systeem.

200.000ste aanmelding Camera in Beeld
Ook een Haarlems filiaal vanVodafone was bij de kick-off aanwezig. Deze vestiging meldde dit jaar de 200.000stecamera aan op het platform Camera in Beeld.Camera in Beeld is een bestaand project binnen de politie en geeft op een Google Map-achtige manier weer waar er in Nederland camerasystemen zijn, gericht op (een deel van) de openbare weg of privaat terrein. Op die manier kan de politie bij een incident snel zien waar er in de buurt camerasystemen zijn, die te raadplegen zijn in de opsporing.Voor de aanmelding ontving Vodafone een oorkonde.

categorieën

Photo by Brett Sayles from Pexels

023 Hoofddorp Economie – Op 11 april worden in Pakhuis de Zwijger de resultaten gepresenteerd van het vierdaagse Atelier Circulaire Werklocaties 2050, dat in februari georganiseerd werd door Architectuur Lokaal, in samenwerking met de provincie Noord-Holland, SADC en SKBN.

Lees meer...

“Laura van Dijk, Mark Gratama en Cyrille Bastiaansen strijden om de Haarlemse Ondernemers Prijs (foto: Noortje Dalhuijsen).”

023 Haarlem Economie - Wie de finale-avond van de Haarlemse Ondernemers Prijs nog wil meemaken, die moet snel zijn. Deze avond mag nu toch echt wel hèt topevenement van het Haarlemse bedrijfsleven genoemd worden. Er worden maandag meer dan 300 gasten in de Lichtfabriek verwacht. Er staan drie topondernemers in de finale, na vijf jaar eindelijk ook weer vrouwelijke finalisten.

Lees meer...

“Supermarkten-ondernemer Masha Vos wordt tijdens de ontbijtsessie geïnterviewd door Rob Wieleman over de juiste route voor werkgevers (foto: Judith Buijze-Cappon).”

023 Hoofddorp Economie - Het komt niet zo vaak voor dat werkgevers samen ontbijten, maar het is een keer gelukt. Het regionale Werkgevers Servicepunt organiseerde in Seinwezen een ontbijtsessie over ‘inclusief werkgeven’. We vinden dat iedereen die kan en wil werken ook een baan moet krijgen. Dat lukt niet iedereen  gemakkelijk en zelfstandig.

Lees meer...

023 Haarlem Cultuur - Op Goede Vrijdag 19 april a.s.  zingt de COV Haarlem net als elk jaar de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Philharmonie van Haarlem. Het is een diepgewortelde traditie van 90 jaar waar de koorleden zeer trots op zijn. En zij niet alleen, getuige de grote schare trouwe bezoekers die jaarlijks het paasweekend willen inluiden met het bijwonen van Bachs meesterwerk.

Lees meer...

023 Hoofddorp Uitgaan - 30 maart organiseert Letz Party voor de derde keer een 30+ Disco & Upbeat Classics Party bij  Fokker Event Center in Hoofddorp (IJweg 1094).

Lees meer...

Boeklancering tegen pesten: 'Krabbetje Kor wil rechtdoor'! 

Het prentenboek van Kim Aukema en Erika Meershoek: ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor!’ is uitgegeven in Nederland en België. Het is een interactief boek TEGEN PESTEN.

Lees meer...

Schipholfonds maakt nieuw kunstgras warming-up veld jongste hockeyclub uit de regio mede mogelijk

023 Spaarndam Sport - Op 31 maart aanstaande viert Hockeyclub Spaarndam met een groots evenement dat zij op korte termijn haar complex uitbreidt met een zogenaamd warming-up veld. Dit is een kunstgrasveld ter grootte van ongeveer een derde van een normaal veld, voorzien van een doel en een doelcirkel.

Lees meer...

Foto: Essay 1

023 Zandvoort Sport - Zaterdag 2 maart zal op Circuit Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.

Lees meer...

Foto's: Jumbo Supermarkten en  Essay Produkties, Chris Schotanus

023 Zandvoort Sport - Op dinsdag 5 februari start de voorverkoop voor de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ die op zaterdag 18 & zondag 19 mei plaatsvinden op Circuit Zandvoort.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering burgemeester van Heemstede Astrid Nienhuis. Een levendig gesprek over de achtergrond van de burgemeester, haar persoonlijke motivatie en natuurlijk over Heemstede.

Lees meer...

“De levendige Participatiemarkt van vorig jaar in de bibliotheek in Haarlem (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem Maatschappij - Op woensdag 3 april is er weer de Participatiemarkt Haarlem. Tussen 11.00 en 15. 00 uur kunnen mensen die zich oriënteren op mee doen in de samenleving terecht in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Meer dan 50 organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering wethouder Nicole Mulder van GroenLinks. Aanbod komt het succes van GroenLinks, thema's als duurzaamheid, participatie en andere verantwoordelijkheden van de Gemeente en de persoonlijke motivatie om in de politiek te gaan. Daarnaast vertelt ze over haar Ambassadeurschap bij Dutch Dream Foundation.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Haarlem

Haarlem

023magazine laatste uitgave

Merchandise NL Magazine