Typography

023Heemstede Maatschappij - Op maandag 7 oktober organiseert gemeente Heemstede met Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl) een informatiebijeenkomst ‘Uw jaren ’30 woning duurzaam?’. Vanaf 19.30 uur zijn inwoners welkom in het raadhuis om te horen hoe zij stap voor stap hun jaren ’30 woning kunnen verduurzamen. De informatiebijeenkomst is de aftrap voor de Week van de Duurzaamheid.

Stappenplan naar aardgasloos huis
Wethouder Nicole Mulder zal om 19.30 uur de avond openen. Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket licht het stappenplan toe om te komen tot een duurzame woning. Relevante subsidies en leningen op het gebied van duurzaam verbouwen worden uiteengezet. Zo is onlangs de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis van RVO geopend. Deze subsidie is van toepassing wanneer men ten minste twee isolatiemaatregelen in de woning aanbrengt.

Aanmelden workshop Woongesprekken
Ook kunnen inwoners zich deze avond opgeven als begeleider van Woongesprekken. Stichting Klimaatgesprekken start samen met gemeente Heemstede een reeks van Woongesprekken. Hierin leren inwoners in vier workshops hoe zij hun woning kunnen verduurzamen en hoe zij buren kunnen enthousiasmeren ook aan de slag te gaan. Er kunnen 10 inwoners meedoen van verschillende Heemsteedse wijken die uiteindelijk als ambassadeur in eigen straat te werk gaan. De voorlopige data van de WoonGesprekken zijn 30 oktober, 20 november, 11 december en 8 januari. Hierover volgt later meer informatie.

Programma Week van de Duurzaamheid
Op dinsdag 8 oktober vindt een bijeenkomst plaats over circulair en duurzaam ondernemen in het gemeentehuis, speciaal voor ondernemers en geïnteresseerden met sprekers als Jan van Betten (Nudge) en Marcel Peters (Bundles).
Op vrijdag 11 oktober is de vertoning van de film “Plastic Paradox” in Haemstede-Barger Mavo. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga geeft daar een toelichting.
Het uitgebreide programma is te vinden via de website: www.heemstede.nl of via Facebook Duurzaam Heemstede.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

19 oktober 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen