Typography

023Heemstede Maatschappij - Op maandag 7 oktober organiseert gemeente Heemstede met Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl) een informatiebijeenkomst ‘Uw jaren ’30 woning duurzaam?’. Vanaf 19.30 uur zijn inwoners welkom in het raadhuis om te horen hoe zij stap voor stap hun jaren ’30 woning kunnen verduurzamen. De informatiebijeenkomst is de aftrap voor de Week van de Duurzaamheid.

Stappenplan naar aardgasloos huis
Wethouder Nicole Mulder zal om 19.30 uur de avond openen. Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket licht het stappenplan toe om te komen tot een duurzame woning. Relevante subsidies en leningen op het gebied van duurzaam verbouwen worden uiteengezet. Zo is onlangs de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis van RVO geopend. Deze subsidie is van toepassing wanneer men ten minste twee isolatiemaatregelen in de woning aanbrengt.

Aanmelden workshop Woongesprekken
Ook kunnen inwoners zich deze avond opgeven als begeleider van Woongesprekken. Stichting Klimaatgesprekken start samen met gemeente Heemstede een reeks van Woongesprekken. Hierin leren inwoners in vier workshops hoe zij hun woning kunnen verduurzamen en hoe zij buren kunnen enthousiasmeren ook aan de slag te gaan. Er kunnen 10 inwoners meedoen van verschillende Heemsteedse wijken die uiteindelijk als ambassadeur in eigen straat te werk gaan. De voorlopige data van de WoonGesprekken zijn 30 oktober, 20 november, 11 december en 8 januari. Hierover volgt later meer informatie.

Programma Week van de Duurzaamheid
Op dinsdag 8 oktober vindt een bijeenkomst plaats over circulair en duurzaam ondernemen in het gemeentehuis, speciaal voor ondernemers en geïnteresseerden met sprekers als Jan van Betten (Nudge) en Marcel Peters (Bundles).
Op vrijdag 11 oktober is de vertoning van de film “Plastic Paradox” in Haemstede-Barger Mavo. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga geeft daar een toelichting.
Het uitgebreide programma is te vinden via de website: www.heemstede.nl of via Facebook Duurzaam Heemstede.

categorieën

023 Bloemendaal Economie & Duurzaamheid - Sinds 8 april 2020 zijn de deuren van Elswout gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

(door Coen van den Heuvel - Voorzitter Jeugdcommissie)

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers, Voorzitter Koninklijke HFC

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws