Typography

Feestelijke opening tentoonstelling van de Roze Kunstlijn

023 Heemstede Maatschappij - Vrijdag 11 oktober is internationale Coming Out-dag. Ook in het raadhuis van Heemstede zijn er dan verschillende activiteiten. Voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI's) én natuurlijk voor alle andere geïnteresseerden! Het eerste deel van de tentoonstelling ‘Wie zegt U’, georganiseerd door de Roze Kunstlijn, wordt geopend. Diverse artiesten treden op, onder andere Astrid Nijgh. Kom dus ook langs!

In Heemstede moet iedereen prettig en veilig kunnen wonen, werken, naar school gaan en oud worden. Elke inwoner, ongeacht religie, kleur, gender of seksuele voorkeur, is hier welkom. Om recht te doen aan de diversiteit in Heemstede is er op Coming Out-dag een gevarieerd programma. En voor het raadhuis wappert natuurlijk de hele dag de regenboogvlag.

Programma Vrijdag 11 oktober, 15.00 – 17.00 uur
Om 15.00 uur opent burgemeester Astrid Nienhuis de tentoonstelling ‘Wie zegt U’. Dit is een vriendelijke en prikkelende tentoonstelling in twee delen over diversiteit, met werken van ruim twintig kunstenaars uit Heemstede, Haarlem, Amsterdam en ver daar buiten.
Daarna zijn er muzikale optredens van verschillende artiesten. Zangeres Astrid Nijgh, bekend van de grote hit ‘Ik doe wat ik doe’ treedt op. Verder komen de Haarlemse Viooldiva’s en zanger Angelo van Bebberen.

De tentoonstelling is na de opening tot en met 28 november te zien in de Burgerzaal  gedurende de openingstijden van het raadhuis. Het tweede deel van de tentoonstelling zal in november in het centrum van Haarlem plaatsvinden tijdens het Kunstlijn weekend.
Locatie: Burgerzaal van het raadhuis, Raadhuisplein 1, Heemstede

Regionaal onderzoek Pink Panel
Tijdens de festiviteiten op Coming Out-dag worden ook de resultaten van Pink Panel gepresenteerd. Dit is een digitale enquête die het bureau Discriminatiezaken heeft gehouden onder LHBTI’s in de regio.

Kom langs!    
Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 11 oktober langs te komen. Het programma biedt voor ieder wat wils: voor LHBTI’s, voor kunst- en cultuurliefhebbers of voor wie gewoon zin heeft in een leuke middag.

Meedenken over activiteiten voor de LHBTI-gemeenschap
De gemeente zet zich in voor diversiteit en een inclusieve samenleving. De activiteiten op Coming Out-dag zijn een weerslag van die inspanningen. In het eerste kwartaal van 2020 komt er een werkprogramma om meer te doen voor LHBTI’s. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te denken en praten over mogelijke activiteiten voor deze groep inwoners. Aanmelden hiervoor kan via Koen Siegrest van de gemeente Heemstede, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

categorieën

023 Bloemendaal Economie & Duurzaamheid - Sinds 8 april 2020 zijn de deuren van Elswout gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

(door Coen van den Heuvel - Voorzitter Jeugdcommissie)

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers, Voorzitter Koninklijke HFC

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws