Typography

Draag uw kandidate voor de Annie Klots Emancipatieprijs voor!

023 Heemstede Maatschappij/Emancipatieprijs - Neelie Kroes, Eva Jinek, Beatrice de Graaf, Lieke Martens… Het zijn vrouwen of meiden die opvallende prestaties hebben geleverd en daarmee een voorbeeld zijn van de vrouwenemancipatie in Nederland (en daarbuiten). Ook in Heemstede zijn er vrouwen of meiden die verandering teweeg hebben gebracht, barrières hebben geslecht, de vrouwenemancipatie een stap verder hebben gebracht. Kent u zo’n (jonge) vrouw? Dan kunt u haar nu voordragen voor de Annie Klots Emancipatieprijs!

Criteria
Om in aanmerking te kunnen komen voor de prijs moet de kandidate:
in Heemstede wonen
zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie en de verbetering van de positie van vrouwen in Heemstede. Dit kan op allerlei maatschappelijke vlakken zijn, zoals gezondheidszorg, werk, onderwijs, welzijn of op een ander terrein, en natuurlijk ook democratie.
van onbesproken gedrag zijn

Voordragen
Voordragen is eenvoudig. Stuur uiterlijk op zondag 17 november uw voorstel via:
een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
een brief naar de gemeente Heemstede, postbus 352, 2100 AJ  Heemstede, onder vermelding van ‘emancipatieprijs’.
De voordracht bestaat uit een beschrijving van de kandidaat, haar verdiensten, haar curriculum vitae en een motivatie van de voordracht.

Uitreiking
Een jury, bestaande uit een mix van jong en oud, beoordeelt de inzendingen en kiest hieruit de winnaar van de Annie Klots Emancipatieprijs.De prijs wordt uitgereikt op dinsdag 10 december 2019, de internationale dag van de mensenrechten.

100 jaar vrouwenkiesrecht
In 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. Om het belang hiervan te onderstrepen en te vieren is een eenmalige emancipatieprijs in het leven geroepen.

Annie Klots
De prijs is (naar een suggestie van de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek) vernoemd naar Annie Klots. Zij werkte vanaf 1912 als onderwijzeres aan de Voorwegschool. Ze bleef, tegen de gewoonte van die tijd in, werken toen ze in 1917 trouwde met Jan Bouwman. Ook op andere vlakken kwam ze op voor haar rechten: kort na haar vaste aanstelling vroeg ze om meer loon. Annie Klots is een vroeg voorbeeld van emancipatie in Heemstede.

categorieën

023 Bloemendaal Economie & Duurzaamheid - Sinds 8 april 2020 zijn de deuren van Elswout gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

(door Coen van den Heuvel - Voorzitter Jeugdcommissie)

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers, Voorzitter Koninklijke HFC

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws