Typography

023Heemstede Maatschappij - Op vrijdag 8 november om 8.30 uur openen wethouder Nicole Mulder en regiodirecteur NS Irma Winkenius de nieuwe StationsHuiskamer. De afgelopen weken is de voormalige Kiosk omgebouwd. Vanaf vrijdag kunnen reizigers hier terecht voor drankjes, broodjes en snacks. Daarnaast is het een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met actuele reisinformatie.

Er zijn extra stopcontacten en gratis Wifi om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden of even te werken of te studeren. Met de StationsHuiskamer speelt NS in op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station op een prettige plek te verblijven. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger. De afgelopen weken is aan de Roemer Visscher-zijde een watertappunt geplaatst in samenwerking met Waternet. Met dit initiatief wil NS het drinken van kraanwater en het hergebruik van waterflessen stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval.

De StationsHuiskamer en het gratis watertappunt zijn een initiatief van NS om lokaal het serviceniveau voor de reiziger van deur-tot-deur te optimaliseren. Dit jaar zijn/worden zo’n 30 Kiosken omgebouwd naar een StationsHuiskamer op met name kleinere stations door heel Nederland. Daarnaast kunnen reizigers en inwoners ondertussen gratis en duurzaam water tappen bij circa 200 watertappunten bij stations.

categorieën

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Cruquius Economie, duurzaamheid, educatie - Twaalf statushouders gaan een opleiding tot kapper afronden. Zij lopen nu stage en doen daarna examen voor een certificaat.

Lees meer...

(door Eva van der Heijden)

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur – De corona-ellende laat diepe sporen na en het ziet ernaar uit dat die ook nog niet ten einde is. Iedereen heeft daar last van en natuurlijk ook al die musici en organisaties die voor de mensheid leuke dingen willen doen. Omdat veel mensen besluiten niet op vakantie te gaan, organiseert de Haarlemse Sociëteit Vereeniging een aantal concerten speciaal voor de thuisblijvers.

Lees meer...

Houten kop en wieken op 6 november naar werkplaats Oterleek

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Sport - Na een moeilijke paar maanden krabbelt de maatschappij weer op. Ik hoop oprecht dat u bespaart bent gebleven van ongelukken als gevolg van het virus en dat u zowel zakelijk als privé in goede gezondheid het leven verder kunt vervolgen.

Lees meer...

023 Lifestyle en Gezondheid – We weten het allemaal, water drinken is gezond! Om die reden heeft Haarlem maar liefst 11 watertappunten , waar je gratis je flesje of bidon kunt vullen.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws