Typography

Inwoners kunnen nu stemmen op hun favoriete ontwerp

023Heemstede Politiek - Vanaf 6 november tot 5 december kunnen inwoners van Heemstede hun stem uitbrengen op een van de zes ontwerpen voor een Nieuwe Belvedère in het wandelbos Groenendaal via www.heemstede.nl/belvedere.

Inwoners van Heemstede bepalen
De ontwerpen zijn afkomstig van zes architecten en ontwerpers, die via een besloten uitvraag hun visie op de Nieuwe Belvedère hebben weergegeven. De zes ontwerpen zijn ook te bewonderen in het Raadshuis en bij Plein1. Hier is ook hulp aanwezig bij het online stemmen. De inwoners van Heemstede bepalen welk ontwerp zal worden gerealiseerd op de oude plek van de Belvedère. Stemmen kan online via een stemformulier op www.heemstede.nl/belvedere.     

Achtergrond Belvedere Groenendaalse Bos
Ooit stond er een uitkijktoren in het Groenendaalse Bos. De toren stond op een heuvel in het noordelijke deel van het wandelbos en werd ontworpen door architect Hitchcock tussen 1834-1839. Het oude gebouw, dat de Belvedère heette, werd in 1964 gesloopt.
De restanten zijn nog te vinden in het gedeelte van het wandelbos dat nu een losloopgebied voor honden is; een klinkerpad loopt naar de top van de heuvel, waar vandaan bezoekers vroeger een weids uitzicht hadden. Het gebouw raakte verwaarloosd en is in de jaren ‘60 uit het bos verdwenen. De Nieuwe Belvedère past bij de cultuurhistorische waarde van het bos, zoals beschreven in het Beheerplan Wandelbos Groenendaal.

Wethouder Nicole Mulder op de beoogde plek van de Belvedere in het Groenendaalse Bos.

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws