Typography

Aanplant 1e bol op maandag 11 november
023Heemstede Maatschappij - Op maandag 11 november om 9.30 uur zal burgemeester Astrid Nienhuis in het grasveld bij het oude raadhuis de eerste bol van de ‘FreedomFlame tulp’ planten. In het voorjaar komen deze ‘vrijheidstulpen’ bij het raadhuis tot bloei en fleuren daarmee de viering van 75 jaar vrijheid op. Wie nog een mooie plek in Heemstede weet voor deze tulpen wordt van harte uitgenodigd dit door te geven aan de gemeente.

Kalender voor 75 jaar vrijheid
In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. In aanvulling op de bestaande herdenkingen en vieringen in Heemstede worden aanvullende activiteiten georganiseerd, zoals het planten van de FreedomFlame tulp. Ook komt er in januari een tijdelijk lichtmonument van kunstenaar Daniel Roosegaarde ter herdenking van de Holocaust. Het is de bedoeling dat dit monument begin volgend jaar te zien zal zijn in alle Nederlandse gemeenten vanwaar tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden, Sinti en Roma zijn gedeporteerd naar de concentratiekampen.

Een kalender met de activiteiten in Heemstede is te vinden via www.heemstede.nl/75jaarvrijheid.

Uitnodiging aan inwoners: meld (ideeën voor) activiteiten bij de gemeente!
Mogelijk zijn er inwoners (of verenigingen) die een idee hebben voor een activiteit om in 2020 het einde van de Tweede Wereldoorlog, dan 75 jaar geleden, te herdenken. Of die een activiteit organiseren om de vrijheid waarin we sindsdien leven te vieren. Bijvoorbeeld inwoners die in hun eigen buurt op of rond 5 mei een vrijheidsmaaltijd organiseren (zie ook: www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/vieren/vrijheidsmaaltijden). Misschien zijn er mensen die herinneringen hebben aan de bevrijding in 1945.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze te delen met de gemeente. Verhalen, of activiteiten voor de kalender, kunnen worden doorgegeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘75 jaar vrijheid’.

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws