Typography

023Zandvoort Maatschappij/Politiek - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zandvoort werd druk bezocht. Iedereen wilde natuurlijk weten wat burgemeester David Moolenburgh in zijn eerste nieuwjaarstoespraak allemaal te vertellen had. Een van de zaken waaraan hij speciale aandacht besteedde was zijn lovend betoog over de betrokkenheid van de Zandvoortse bevolking en de vele vrijwilligers die altijd klaar staan om diverse aangelegenheden in goed banen te leiden. Zijn uitspraak “Als alle vrijwilligers een week lang niets zouden doen, ligt heel Zandvoort plat”, viel in goede aarde en zal niet snel worden vergeten.  “Zandvoort kan niet zonder vrijwilligers.”

Wel meldde de burgemeester bezorgd te zijn over het feit dat veel vrijwilligerswerk steeds terecht komt bij dezelfde vrijwilligers van wie een groot aantal een al wat oudere leeftijd heeft. Jongere vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom om een aantal taken van deze oudere garde over te nemen. .

Jeugd heeft de toekomst, participatie belangrijk
Moolenburgh noemde 3 B’s die voor het dorp van belang zijn, te weten bouwen, beschermen en betrekken. Zandvoort moet bouwen aan diverse zaken, aan de jeugd inclusief probleemjongeren die allen de toekomst hebben en die dan ook op alle mogelijke manieren moet worden beschermd. De gemeente is verder actief met het verbeteren en verfijnen van participatiemogelijkheden. Besluitvorming mag dan wel plaatsvinden binnen de gemeentelijke muren, maar vóórdat er besluiten worden genomen, is ruggespraak met bewoners en omgeving van essentieel belang. Ongetwijfeld zijn er verbeter- en aanpassingspunten waaraan aandacht moet worden besteed en waarvoor Moolenburgh open staat. 

Formule 1
Uiteraard kwam ook het formule 1 circus ter sprake dat een gigantisch feest en spektakel zal worden. Hij sprak de wens uit dat iedereen zijn best doet om deze enorme happening vlekkeloos te laten verlopen opdat men na afloop kan terugzien op een perfect georganiseerd evenement waar wellicht verbeterpunten zijn die we in de volgende edities kunnen meenemen. “2020 wordt een prachtig jaar”, aldus een op het nieuwe jaar toastende burgemeester.

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws