Typography

023Heemstede Politiek - De Heemsteedse Rekenkamercommissie heeft deze week haar (laatste) jaarverslag aangeboden aan de gemeenteraad en aan het college van Burgemeester & Wethouders (B&W) en legt daarmee verantwoording af over het afgelopen jaar. De Rekenkamercommissie onderzoekt of de gemeente het beleid goed uitvoert en of het geld dat de gemeente uitgeeft, goed wordt besteed. De rekenkamercommissie bestaat uit twee externe leden (de voorzitter en de secretaris) en drie raadsleden.

Onderzoek naar ICT-samenwerking tussen gemeenten Bloemendaal en Heemstede (2019)
De bespreking van het rapport van de RKC Heemstede naar de ambtelijke samenwerking tussen Heemstede en Bloemendaal uit 2017, heeft geleid tot het besluit een onderzoek te doen naar de samenwerking op ICT-gebied tussen de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. Nu gezamenlijk door de rekenkamercommissies van Heemstede en Bloemendaal. Gebleken is dat de gemeenten goed op weg zijn, maar dat de aansturing door college en raad beter kan. Daarvoor zijn aanbevelingen gedaan. Het eindrapport met het bestuurlijk commentaar van de colleges van B&W is behandeld in de raad van Heemstede op 18 december en in de raad van Bloemendaal op 12 december. De aanbevelingen zijn integraal overgenomen.
Het onderzoek was in deze vorm en samenstelling tevens het laatste onderzoek van de rekenkamercommissie Heemstede


Positief saldo
De Rekenkamercommissie heeft een eigen budget van €1 per inwoner beschikbaar voor onderzoeken, dus totaal zo’n €26.000,- per jaar. Hiervan is €19.000,- aan onderzoek besteed. Daarnaast zijn er vaste uitgaven voor vergoedingen van de externe leden en voor contributies. Samen met het restant uit 2018, rest een positief saldo van ca €23.000,-. De raad beslist wat er met het positieve saldo zal gebeuren.


Nieuwe Rekenkamer Heemstede vanaf 2020
De raad heeft besloten een rekenkamer in te richten met uitsluitend externe leden. Deze nieuwe Rekenkamer wordt geïnstalleerd in de raadsvergadering van 30 januari 2020.

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving - De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels.  Menno heeft jarenlang als wiskunde docent gewerkt op het Ichthus Lyceum in Driehuis.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, natuur - De biologische lentemarkt in de Kweektuin is vanaf nu onderdeel van het Springer Festival, met allerlei workshops, lezingen en activiteiten. En gratis tuinadvies!

Lees meer...

“Het geheel vernieuwde restaurant De Kloosterkeuken (foto: Adam van Noort).” - 023 Haarlem en verre omgeving, Restaurants, uit eten - Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws