Typography

023 Zandvoort Maatschappij – Nog maar een paar dagen en dan is het al zo ver: Groot-Brittannië verlaat de EU op vrijdag 31 januari a.s. Of het afscheid desastreus is voor de Britse en Europese economie en welvaart, laten we nog maar even in het midden. Afwachten maar. 

Waar we niét mee moeten wachten is het op vrijdag 31 januari bijwonen van de Brexit Farewell Party op het strand in Zandvoort. Op feestelijke wijze wordt hier stilgestaan bij de door Groot Brittannië enorm lang onderhandelde, maar uiteindelijk definitief genomen ‘strategische’ stap om de EU te verlaten.

Om 11.00 uur worden de Britten door een kunstenaarsgroep uit Amsterdam feestelijk uitgezwaaid Aan nostalgie zal het met Engelse muziek, gedichten, kunst en fotografie niet ontbreken. Klap op de vuurpijl wordt de bokswedstrijd tussen Boris Johnson en Ursula von der Leyen. Het uitzwaai- en boksevent vindt plaats voor het Juttersmu-ZEE-um.

Komt allen naar Zandvoort…
Uiteraard is iedereen van harte welkom op het Brexit-feest. Kom dan ook in grote getale naar de rotonde nabij het Juttersmu-ZEE-um. Een herhaling van zo’n spectaculaire Nederlands-Britse uitzwaaipartij zit er immers voorlopig niet meer in; de Britten komen echt niet meer terug op hun besluit. Tijdens de uitzwaaiparty kunnen met foto’s, films, fraaie literaire teksten en hoe of wat men ook maar wil, mooie herinneringen worden opgehaald en gedeeld over dat heerlijke Groot Brittannië. Om deze herinneringen met veel mensen te delen, kun je een en ander ook direct al plaatsen op de Facebookpagina Buro Brexit.

en dan naar Amsterdam…
Vanaf 19.00 uur wordt het afscheidsfeest voortgezet in Amsterdam op het NDSM plein, waar de kunstenaarsgroep die in de ochtend Groot Brittannië reeds uitzwaaide vanaf het Zandvoortse strand, alle herinneringen die onder andere op de Facebookpagina Buro Brexit zijn gezet, op grote beeldschermen vertoont.
31 januari, ongetwijfeld een afscheidsdag om nooit meer te vergeten!  


Jos de Jong

categorieën

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Bentveld Economie/Duurzaamheid - De initiatiefnemers van Het Kruidenveld Bentveld beginnen zaterdag 5 september met de voorbereidingen van de aanleg van de buurttuin.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Overveen Kunst & Cultuur - Met de stad Haarlem op steenworp afstand loop ik op een nazomeravond door het poortgebouw Buitenplaats Elswout op.

Lees meer...

023 Zandvoort Cultuur – Circus Zandvoort zou conform de regelging van het RIVM onlangs op 1 juli officieel weer open gaan nadat het sinds de uitbraak van het corona-virus was gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Sport - De bal rolt! Ons 142ste voetbalseizoen is begonnen. Wat zijn we daar geweldig blij mee. Na maanden van stilte en daarna voorzichtig wat trainen voelt het weer mogen spelen van wedstrijden als een bevrijding. Dat zoiets gewoons, zo zoet kan smaken. Of is het niet gewoon?

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

Zaterdag 15 augustus - 023 Heemstede Maatschappij en Politiek - Op 15 augustus 1945 kwam met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws