Typography

023 Heemstede Maatschappij/Veilig bezorgen – Op zaterdag 8 februari wordt bij het Raadhuis van Heemstede een start gemaakt met het project ‘Veilig bezorgen’. Het ‘maaltijdbezorgingsproject’ is een initiatief de Heemsteedse hoofdagent Bas Idema die samen met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), New York Pizza Heemstede, de politie en uiteraard de gemeente Heemstede de koppen bijeen stak voor een veiligere maaltijdbezorging in Heemstede. Acht maaltijdbezorgers krijgen deze zaterdag een speciale instructie aangeboden en ontvangen hiervan een certificaat.

Initiatiefnemer Bas Idema
De Heemsteedse hoofdagent Bas Idema verwoordt zijn initiatief met “Naar aanleiding van drie zware verkeersongevallen met maaltijdbezorgers, waarvan één zelfs met dodelijke afloop, vond ik het tijd actie te ondernemen. Ik stelde een plan op om het verkeersgedrag van de bezorgers op de bekende scooters te verbeteren en legde deze voor aan burgemeester Astrid Nienhuis. Kort hierop kreeg ik een akkoord voor het project en zocht contact met de KNMV en New York Pizza. De ondernemer vond het een uitstekend idee om te werken aan dit veiligheidsaspect.”

Speciale instructiecursus
Een instructeur van de KNMV geeft acht maaltijdbezorgers, verspreid over twee dagdelen, een specifieke instructie. Maar, daar blijft het niet bij. Na het theoriegedeelte, gaan de instructeurs en de bezorgers de weg op en worden zij gefilmd. Na een uur keert de groep weer terug en worden de beelden teruggekeken, beoordeeld en worden er adviezen gegeven.

Veiligheid
Het doel op zowel korte als lange termijn is ‘goed gedrag op de weg’ van de bezorgers. Dat ‘met de scooter overal tussendoor scheuren tot schrik van menig weggebruiker’ moet tot de verleden tijd gaan behoren. Met dit nieuwe initiatief is afgesproken dat goed gedrag leidt tot een beloning van de werkgever die uiteraard gebaat is bij gezond personeel en een betrouwbare indruk van zijn bezorgers die veilig bezorgingen afleveren.   

Handhaving
In de weken die op deze instructie volgen, kijkt de politie basisteam Kennemerkust nadrukkelijker naar het verkeersgedrag van de bezorgers die hebben deelgenomen aan de cursus. Afgesproken is dat goed gedrag leidt tot een beloning van de werkgever, die ook gebaat is bij gezond personeel en een betrouwbare indruk van haar bezorgers.

categorieën

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Bentveld Economie/Duurzaamheid - De initiatiefnemers van Het Kruidenveld Bentveld beginnen zaterdag 5 september met de voorbereidingen van de aanleg van de buurttuin.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Overveen Kunst & Cultuur - Met de stad Haarlem op steenworp afstand loop ik op een nazomeravond door het poortgebouw Buitenplaats Elswout op.

Lees meer...

023 Zandvoort Cultuur – Circus Zandvoort zou conform de regelging van het RIVM onlangs op 1 juli officieel weer open gaan nadat het sinds de uitbraak van het corona-virus was gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Sport - De bal rolt! Ons 142ste voetbalseizoen is begonnen. Wat zijn we daar geweldig blij mee. Na maanden van stilte en daarna voorzichtig wat trainen voelt het weer mogen spelen van wedstrijden als een bevrijding. Dat zoiets gewoons, zo zoet kan smaken. Of is het niet gewoon?

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

Zaterdag 15 augustus - 023 Heemstede Maatschappij en Politiek - Op 15 augustus 1945 kwam met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws