Typography

023 Heemstede Maatschappij/Veilig bezorgen – Op zaterdag 8 februari wordt bij het Raadhuis van Heemstede een start gemaakt met het project ‘Veilig bezorgen’. Het ‘maaltijdbezorgingsproject’ is een initiatief de Heemsteedse hoofdagent Bas Idema die samen met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), New York Pizza Heemstede, de politie en uiteraard de gemeente Heemstede de koppen bijeen stak voor een veiligere maaltijdbezorging in Heemstede. Acht maaltijdbezorgers krijgen deze zaterdag een speciale instructie aangeboden en ontvangen hiervan een certificaat.

Initiatiefnemer Bas Idema
De Heemsteedse hoofdagent Bas Idema verwoordt zijn initiatief met “Naar aanleiding van drie zware verkeersongevallen met maaltijdbezorgers, waarvan één zelfs met dodelijke afloop, vond ik het tijd actie te ondernemen. Ik stelde een plan op om het verkeersgedrag van de bezorgers op de bekende scooters te verbeteren en legde deze voor aan burgemeester Astrid Nienhuis. Kort hierop kreeg ik een akkoord voor het project en zocht contact met de KNMV en New York Pizza. De ondernemer vond het een uitstekend idee om te werken aan dit veiligheidsaspect.”

Speciale instructiecursus
Een instructeur van de KNMV geeft acht maaltijdbezorgers, verspreid over twee dagdelen, een specifieke instructie. Maar, daar blijft het niet bij. Na het theoriegedeelte, gaan de instructeurs en de bezorgers de weg op en worden zij gefilmd. Na een uur keert de groep weer terug en worden de beelden teruggekeken, beoordeeld en worden er adviezen gegeven.

Veiligheid
Het doel op zowel korte als lange termijn is ‘goed gedrag op de weg’ van de bezorgers. Dat ‘met de scooter overal tussendoor scheuren tot schrik van menig weggebruiker’ moet tot de verleden tijd gaan behoren. Met dit nieuwe initiatief is afgesproken dat goed gedrag leidt tot een beloning van de werkgever die uiteraard gebaat is bij gezond personeel en een betrouwbare indruk van zijn bezorgers die veilig bezorgingen afleveren.   

Handhaving
In de weken die op deze instructie volgen, kijkt de politie basisteam Kennemerkust nadrukkelijker naar het verkeersgedrag van de bezorgers die hebben deelgenomen aan de cursus. Afgesproken is dat goed gedrag leidt tot een beloning van de werkgever, die ook gebaat is bij gezond personeel en een betrouwbare indruk van haar bezorgers.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

20 februari 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen