Typography

023 Haarlem Maatschappij/Economie/Lifestyle - Heb je een leuk idee, initiatief, interessants voor Haarlem, maar weet je niet goed hoe je ten uitvoer kunt brengen? Dan heb je nu mazzel want hierover kun je op maandag 9 maart van 17.00-19.00 uur (inloop 16.30 uur) bij het Initiatievencafé op het Slachthuisterrein uitgebreid van gedachten wisselen met initiatiefnemers, ambtenaren van de gemeente, maatschappelijke organisaties, ondernemers, mensen die al succesvol een idee hebben uitgevoerd etc.

Het Initiatievencafé, dat mede is geïnitieerd door het Haarlemse initiatievenplatform ‘HaarlemLink’, is voor iedereen met een leuk initiatief een absolute aanrader. Een initiatief kan van alles zijn, van bloembakken in de straat tot betere oversteekplaatsen, zonnepanelen, nieuwe ontmoetingsplekken, betere parkeermogelijkheden of van alles wat maar denkbaar is en dat goed kan zijn voor de stad. En als iets goed is voor de stad, zijn er ook vaak geïnteresseerden die bij nieuwe initiatieven advies kunnen en willen geven.
Een prima initiatief dus om een idee te ‘pitchen’ en advies te krijgen van personen en instanties die weten hoe ideeën werkelijkheid kunnen worden. Na afloop van de pitchmiddag is er een ongetwijfeld gezellige netwerkborrel en kun je andere ondernemende Haarlemmers ontmoeten en misschien wel spijkers met koppen slaan.

In november 2019 werd er eveneens een initiatievencafé gehouden. Vanwege het succes van toen (

heeft men besloten dit event opnieuw te houden.


Interesse?
Heb je interesse om mee te doen aan dit event? Stuur dan t/m 23 februari een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hoe sneller je erbij bent hoe beter. Het aantal pitchmeldingen kan net als de vorige keer wel eens heel veel zijn waardoor men een selectie moet maken.
Iedereen die een pitch wil doen tijdens het Initiatievencafé mag op 26 februari tussen 15.00 en 18.00 uur gratis deelnemen aan de training ‘Pitchen met Passie’ door Paul Bierman.

Datum:             Maandag 9 maart 2020
Tijden:              Van 17.00 tot 18.00 uur pitches en van 18.00 tot 19.00 uur  borrel en netwerken. Inloop is vanaf 16.30 uur
Locatie:            Café op het Slachthuisterrein, Oorkondelaan 3, Haarlem (gratis parkeren op het terrein)
Aanmelden:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over HaarlemLink
HaarlemLink is een platform waarop alle Haarlemmers een initiatief kunnen aandragen of meedoen aan een initiatief. Op HaarlemLink staat ook een toolkit met tips, adressen en praktische informatie om uw initiatief snel verder te helpen. Bekijk de website voor meer informatie.

categorieën

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Bentveld Economie/Duurzaamheid - De initiatiefnemers van Het Kruidenveld Bentveld beginnen zaterdag 5 september met de voorbereidingen van de aanleg van de buurttuin.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Overveen Kunst & Cultuur - Met de stad Haarlem op steenworp afstand loop ik op een nazomeravond door het poortgebouw Buitenplaats Elswout op.

Lees meer...

023 Zandvoort Cultuur – Circus Zandvoort zou conform de regelging van het RIVM onlangs op 1 juli officieel weer open gaan nadat het sinds de uitbraak van het corona-virus was gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Sport - De bal rolt! Ons 142ste voetbalseizoen is begonnen. Wat zijn we daar geweldig blij mee. Na maanden van stilte en daarna voorzichtig wat trainen voelt het weer mogen spelen van wedstrijden als een bevrijding. Dat zoiets gewoons, zo zoet kan smaken. Of is het niet gewoon?

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

Zaterdag 15 augustus - 023 Heemstede Maatschappij en Politiek - Op 15 augustus 1945 kwam met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws