Typography

023 Heemstede Maatschappij/Enquete – Tot 19 februari a.s. kunnen inwoners en bezoekers van Heemstede Centrum middels een enquête hun mening geven over het centrum rondom de Raadhuisstraat en de Binnenweg. Zo kan men aangeven waar men blij van wordt of juist het tegenovergestelde en of er ruimte is voor verbetering.

De enquête wordt afgenomen door het onafhankelijke bureau Stad & Co in opdracht van de Winkeliersvereniging Winkelcentrum Heemstede (WCH) en gemeente Heemstede. Op 12 februari lopen er ook enquêteurs rond in het centrum. U kunt uw mening ook geven via de link bit.ly/heemstedecentrum.

Heemstede Centrum kenmerkt zich door een grote diversiteit aan kwalitatief goede voorzieningen. Dat maakt het centrum aantrekkelijk voor bezoekers. WCH en gemeente Heemstede hechten aan het behouden van dit levendige winkelgebied. Dat vraagt om een gezamenlijke stip op de horizon. De Visie Winkelcentra Heemstede (2016) biedt hier al aanknopingspunten voor. De WCH heeft het initiatief genomen om samen met de gemeente tot een actieplan voor het centrum van Heemstede te komen.


Alle partijen betrekken bij plan
Zo’n actieplan heet een bedrijveninvesteringszone (BIZ) en gaat uit van een professionele organisatievorm met meer samenwerking en gezamenlijke investeringen. Dit is een middel om het ondernemers- en bezoekersklimaat te verbeteren. Een BIZ is voor en door ondernemers. Vastgoedeigenaren, bewoners en bezoekers zijn ook belanghebbenden bij een levendig Heemstede Centrum. Daarom worden zij ook betrokken bij het maken van het actieplan.


Bewonersbijeenkomst
Op dinsdagavond 10 maart is er in het leegstaande pand aan de Binnenweg 82 een bijeenkomst voor bewoners. Op die avond wordt nog meer input voor het actieplan opgehaald en krijgen bewoners een terugkoppeling van de bevindingen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt binnenkort.


Subsidie provincie
WCH en gemeente Heemstede krijgen bij de mogelijke oprichting van een BIZ ondersteuning van Stad & Co. Ze zijn een onafhankelijk adviesbureau met uitgebreide kennis op het gebied van het kwalitatief verbeteren van winkel- en horecagebieden. De provincie Noord-Holland maakt dit traject middels een subsidie mogelijk.


Planning
Stad & Co doet nog verder onderzoek, onder andere met enquêtes en bijeenkomsten voor vastgoedeigenaren en ondernemers. Naar verwachting is het concept-plan in de zomer klaar. Na de zomer moet er een definitief plan liggen. Als de gemeenteraad akkoord gaat, stemmen alle ondernemers van Heemstede Centrum in oktober over het plan. Bij een positieve stemming, gaat de BIZ op 1 januari 2021 van start.

Link enquête: bit.ly/heemstedecentrum.

categorieën

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Bentveld Economie/Duurzaamheid - De initiatiefnemers van Het Kruidenveld Bentveld beginnen zaterdag 5 september met de voorbereidingen van de aanleg van de buurttuin.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Overveen Kunst & Cultuur - Met de stad Haarlem op steenworp afstand loop ik op een nazomeravond door het poortgebouw Buitenplaats Elswout op.

Lees meer...

023 Zandvoort Cultuur – Circus Zandvoort zou conform de regelging van het RIVM onlangs op 1 juli officieel weer open gaan nadat het sinds de uitbraak van het corona-virus was gesloten.

Lees meer...

023 Haarlem Sport - De bal rolt! Ons 142ste voetbalseizoen is begonnen. Wat zijn we daar geweldig blij mee. Na maanden van stilte en daarna voorzichtig wat trainen voelt het weer mogen spelen van wedstrijden als een bevrijding. Dat zoiets gewoons, zo zoet kan smaken. Of is het niet gewoon?

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

Zaterdag 15 augustus - 023 Heemstede Maatschappij en Politiek - Op 15 augustus 1945 kwam met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws