Typography

023 Haarlem Maatschappij/Politiek/Hoge nood – In Haarlem kennen we de HogeNood-app waar je gebruik van kunt maken als de nood erg hoog is en je absoluut en snel moet toiletteren. Altijd maar weer een café of restaurant binnenlopen, is een optie die uitbaters niet altijd waarderen.  

Ook tegen een boom, achter een kerkje of in een stil portiek wordt niet echt gewaardeerd en is voor vrouwen ook niet echt mogelijk. En daarom is er in Haarlem de HogeNood-app die uitkomst biedt als de nood hoog is. De app meldt direct waar je terecht kunt en dat is vaak een hele opluchting. Maar, niet elke buurt of straat beschikt over een openbaar toilet en dus is het zaak dat nieuwe toiletplekken snel worden toegevoegd aan de app. De afgelopen tijd zijn er maar liefst 22 nieuwe toiletplekken toegevoegd aan de HogeNood-app.

De HogeNood-app betreft vaak gemeentelijke toiletten die al door iedereen kunnen worden gebruikt. Maar waar die zich allemaal bevinden, is vaak niet bekend. Toevoeging aan de Hoge_nood-app is dus een prima oplossing.

Samen met de horeca en (culturele) instellingen heeft de gemeente onderzocht of er in deze gelegenheden extra toiletten zouden kunnen worden opengesteld. Zo werd de toilet in de fietsenstalling in de Smedestraat voor iedereen toegankelijk en werden ook andere nieuwe plekken waaronder Museum Haarlem, het politiebureau aan de Koudenhorn, het Provinciehuis, het Noord-Hollands Archief en de vestigingen van de bibliotheek in het Centrum, Schalkwijk en Haarlem Noord aan de HogeNood-app toegevoegd.

Verder helpen de ‘Koninklijke Horeca Nederland’ en ‘Centrum Management Haarlem’ mee om meer toiletten bij (horeca)ondernemers voor iedereen open te stellen.


Meer informatie HogeNood-app

Iedereen kan de app die geschikt is voor zowel de iPhone als Android smartphones, via Play Store gratis downloaden. Meer informatie over de app vindt u op hogenood.nu/hogenood_app.html.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

20 februari 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen