Typography

023 Haarlem Maatschappij/Politiek/Hoge nood – In Haarlem kennen we de HogeNood-app waar je gebruik van kunt maken als de nood erg hoog is en je absoluut en snel moet toiletteren. Altijd maar weer een café of restaurant binnenlopen, is een optie die uitbaters niet altijd waarderen.  

Ook tegen een boom, achter een kerkje of in een stil portiek wordt niet echt gewaardeerd en is voor vrouwen ook niet echt mogelijk. En daarom is er in Haarlem de HogeNood-app die uitkomst biedt als de nood hoog is. De app meldt direct waar je terecht kunt en dat is vaak een hele opluchting. Maar, niet elke buurt of straat beschikt over een openbaar toilet en dus is het zaak dat nieuwe toiletplekken snel worden toegevoegd aan de app. De afgelopen tijd zijn er maar liefst 22 nieuwe toiletplekken toegevoegd aan de HogeNood-app.

De HogeNood-app betreft vaak gemeentelijke toiletten die al door iedereen kunnen worden gebruikt. Maar waar die zich allemaal bevinden, is vaak niet bekend. Toevoeging aan de Hoge_nood-app is dus een prima oplossing.

Samen met de horeca en (culturele) instellingen heeft de gemeente onderzocht of er in deze gelegenheden extra toiletten zouden kunnen worden opengesteld. Zo werd de toilet in de fietsenstalling in de Smedestraat voor iedereen toegankelijk en werden ook andere nieuwe plekken waaronder Museum Haarlem, het politiebureau aan de Koudenhorn, het Provinciehuis, het Noord-Hollands Archief en de vestigingen van de bibliotheek in het Centrum, Schalkwijk en Haarlem Noord aan de HogeNood-app toegevoegd.

Verder helpen de ‘Koninklijke Horeca Nederland’ en ‘Centrum Management Haarlem’ mee om meer toiletten bij (horeca)ondernemers voor iedereen open te stellen.


Meer informatie HogeNood-app

Iedereen kan de app die geschikt is voor zowel de iPhone als Android smartphones, via Play Store gratis downloaden. Meer informatie over de app vindt u op hogenood.nu/hogenood_app.html.

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws