Typography

“Drukte bij de marktkramen tijdens de Participatiemarkt (foto: Judith Buijze-Cappon).“

023 Haarlem en omgeving Maatschappij/Evenementen – De jubileumeditie van de Participatiemarkt wordt een hele bijzondere met deelname van al vijftig lokale en regionale organisaties; allemaal instanties die actief zijn met wijkwerk, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen, werkstages en betaald werk.

Uiteraard doen Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort mee aan dit Zuid-Kennemerlandse evenement. Bij de stands van de deelnemende organisaties kunnen bewoners in gesprek gaan over informatie, advies en concrete activiteiten zodat zij zich nauwgezet kunnen oriënteren op ‘meedoen in de samenleving’. Alle activiteiten zijn gericht op zelf mee doen in de samenleving op een manier die past bij wat mensen kunnen en willen. Op die manier wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een leefbare samenleving.

De Participatiemarkt vindt plaats op woensdag 8 april tussen 11.00 en 15.00 uur in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Burgemeester Wienen van Haarlem heeft vanwege het vijfjarig bestaan toegezegd het officieel te zullen openen. De vier gemeenten werken in de organisatie samen met Bibliotheek Haarlem Schalkwijk en Pasmatch Personeelsdiensten. Het evenement is vrij toegankelijk (geen aanmelding nodig, geen toegangskosten) en de locatie is ook rolstoeltoegankelijk. www.participatiemarkthaarlem.nl.

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws