Typography

023 Haarlem en omgeving Boeken, literatuur, evenementen - De Kinderboekenweek bij De Vries Van Stockum belooft opnieuw een bruisende belevenis te worden.

Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober staat de planning bomvol evenementen. Zo komt Nancy Bosmans in de boekhandel in Haarlem voorlezen uit De Boelabas en brengt Donna Kroese je de kunst van het tekenen bij. Of zet je koksmuts op en kom naar de kinderkookworkshop van De keuken van Kiki.

De evenementen zijn gratis bij te wonen, maar in verband met een beperkte capaciteit word je wel gevraagd om je aan te melden.

Programma
Leer tekenen van Donna Kroese
Vrijdag 6 oktober | vanaf 15.30 uur | Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Altijd al willen leren tekenen van een expert? Kom dan naar onze winkel in Haarlem voor de tekenworkshop van illustrator en kinderboekenauteur Donna Kroese.

Modeworkshop Mode ABC
Zaterdag 7 oktober | 14.00 – 15.30 uur | Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Natasja Admiraal, auteur van Mode ABC, neemt je mee op ontdekkingstocht langs de letters van het mode-alfabet. Verken de wereld van kleding en accessoires terwijl je onder haar begeleiding zelf de handen uit de mouwen steekt.

Workshop Het oude Perzië
Zondag 8 oktober | 14.00 – 16.00 uur | Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Waan je voor zo'n 2 uur lang in het oude Perzië. Ga samen met Janey IJsendoorn aan de slag met een workshop over mythologische wezens en drink een heerlijk kopje Perzische thee.

Kinderkookworkshop De keuken van Kiki
Vrijdag 13 oktober | vanaf 14.30 uur | Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Houd jij van koken en wil je koekjes uit diverse landen proeven? Kom dan naar de kookworkshop van Petra Bosland, eigenaar van kinderkookschool ‘De keuken van

Knutsel- en voorleesmiddag met Nancy Bosmans
Zondag 15 oktober | vanaf 14.00 uur | Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kinderboekenauteur Nancy Bosmans neemt je mee op een watertandend avontuur tijdens haar voorleesmiddag uit De Boelabas. Na afloop kun je blijven knutselen aan de knutseltafel.

Thema: Bij mij thuis
Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? We kunnen zo veel van elkaar leren, dus lees mee met onze leestips op de website, in de nieuwsbrief en op social media tijdens de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek
Bij aankoop van €13,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je (in de winkel en online) het gratis Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie. Dit boek is geschreven door Sanne Rooseboom, auteur van onder andere Het Ministerie van Oplossingen. Het Prentenboek bij de Kinderboekenweek 2023 is Mijn huis is jouw huis van tweevoudig Gouden Penseelwinnaar Yvonne Jagtenberg. Dit prentenboek is verkrijgbaar voor €8,25.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Kinderboekenweek en de geplande activiteiten, kijk op: www.devriesvanstockum.nl/nl/kinderboekenweek

De Vries Van Stockum
De Vries Van Stockum is een boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem. Hendrik de Vries opende in 1905 zijn boekwinkel in Jacobijnestraat 3 in Haarlem. Inmiddels is de boekhandel uitgegroeid naar 5 omliggende panden, heeft het de Haagse boekhandel Van Stockum (1833) onder haar vleugel, en staat de achterkleindochter van H. de Vries aan het roer. Een onafhankelijk familiebedrijf waarbij alles draait om de liefde voor verhalen, lezen en boeken.

De Vries Van Stockum Haarlem
Jacobijnestraat 7
2011 TG Haarlem
Telefoon: 023 – 5319458
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur