Typography

023Haarlem en verre omgevikng - De Haarlemse vestiging van Kringloopwarenhuis Snuffelmug zal verhuizen naar Winkelcentrum Schalkwijk.

Snuffelmug zal drie winkelpanden betrekken waar voorheen BCC, Getir en Douglas gevestigd waren. Het gaat om totaal ruim 1.300 vierkante meter oppervlakte. De winkel waar eerder BCC zat wordt de centrale warenhuis-winkel. Het pand nummer 45 - waar foodbezorger Getir zat - wordt ingericht voor arbeidsparticipatie onder auspiciën van moederbedrijf Spaarne Werkt.

En de winkel met nummers 38 en 40 - waar eerder cosmeticawinkel Douglas zat - wordt verkooppunt voor meubelen en zal verder dienen voor werkplekken voor Waardevol Werk van Werkdag en innamepunt voor goederen.

De heropening op de nieuwe plekken is voorzien voor begin mei. De definitieve datum hangt af van de voortgang van bouwkundige aanpassingen, inrichting en verhuizing. Snuffelmug stapt over van de huidige, tijdelijke locatie aan de Surinameweg in Haarlem. Het kringloopwarenhuis was hier uiteindelijk tien jaar lang gevestigd in een voormalige garagebedrijf.

Snuffelmug heeft twee warenhuizen voor inzameling en verkoop van gebruikte, herbruikbare goederen. Het zijn echte warenhuizen met onder meer afdelingen voor boeken, speelgoed, huisraad, meubelen, kleding & schoeisel en muziek.

Naast de Haarlemse vestiging is er een vestiging aan de Cruquiusweg in Heemstede, een innamepunt voor goederen in Bloemendaal, een logistiek centrum in de Waarderpolder Haarlem en het Textielsorteercentrum in Cruquius. In totaal dragen er bijna 300 medewerkers hun steentje bij aan de sociale en duurzame doelstellingen. Jaarlijks krijgt ruim 1.800 ton goederen een duurzame herbestemming.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur