Typography

Bloemendaal viert vrijheid op 5 mei - 023 Bloemendaal, festiviteiten - Dorpskerk Bloemendaal organiseert op zondag 5 mei een vrijheidsviering voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal en andere geïnteresseerden.

 De kerkdienst staat in het teken van het vieren van de dag van de vrijheid. Na de dienst vindt er een vrijheidsmaaltijd in de kerktuin plaats. Speciale gasten zijn publicist en oud-politicus Rob Oudkerk, predikant Jessa van der Vaart en het Delftsch Studenten Salon Orkest ‘Qui Vive’.

Foto-onderschrift: Dorpskerk Bloemendaal

De aangepaste kerkdienst start op zondag 5 mei om 10.30 uur. Tijdens de vrijheidsmaaltijd in de tuin van de Dorpskerk Bloemendaal vertelt Rob Oudkerk zijn verhaal over het beleven van vrijheid. Predikant Jessa van der Vaart luidt een toast in en aansluitend gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over de vele aspecten van vrijheid en vrede. Qui Vive, het Delftsch Studenten Salon Orkest zorgt voor de muzikale omlijsting. De vrijheidsmaaltijd is rond 14.00 uur afgelopen.

Foto-onderschrift: publicist en oud-politicus Rob Oudkerk 

Kerkdienst is vrij toegankelijk, Kosten voor de vrijheidsmaaltijd zijn 10 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.kerkpleinbloemendaal.nl Het is mogelijk om beide activiteiten afzonderlijk van elkaar te bezoeken.

Open Kerk

Onder de noemer ‘Open Kerk’ organiseert Dorpskerk Bloemendaal activiteiten voor inwoners van de gemeente Bloemendaal en andere geïnteresseerden. De Dorpskerk wil laten zien dat de kerk midden in de maatschappij staat en letterlijk midden in het dorp. De vrijheidsmaaltijd op 5 mei is een van deze activiteiten. Later dit jaar staat ‘twee keer denken’, een gesprekmiddag met filosoof Marjan Slob en de predikant van de Dorpskerk Jessa van der Vaart op de agenda (22 september), een Vriendendienst (6 oktober) en Kerstmis op het Kerkplein (24 december).

Foto-onderschrift: Qui Vive, het Delftsch Studenten Salon Orkest

Vrijheidsdienst & -lunch op zondag 5 mei 10.30 - 14.00 uur 

10.30 uur Kerkdienst met ds. Jessa van der Vaart

11.30 uur Vrijheidslunch met Rob Oudkerk over vrijheid 

En het Delftsch studenten-salonorkest Qui Vive 

Kosten: €10,- pp. (kinderen 0-12 gratis)

5 mei 

5 mei is de nationale feestdag waarop de bevrijding van Nederland in 1945 wordt gevierd, zo ook in Bloemendaal. De Bloemendaalse Dorpskerk heeft daarom het initiatief genomen om met het hele dorp stil te staan bij vrijheid. Dat wij in vrijheid mogen leven mag nooit vanzelfsprekend zijn!

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur