Typography

023 Haarlem Uitgaan - Op 10,11 en 12 december speelt Theatergroep Eglentier een voorstelling die geheel in het teken staat van het legendarische programma Toppop. Het TV programma met presentator Ad Visser en danseres Penney de Jager was het muzikale baken voor de op muziek beluste jongeren in de jaren 70 en 80.

Het programma was de informatiebron op het gebied van de popmuziek. Het programma, waaraan wordt meegewerkt door de band 'Als de Brandweer' en 'Danshuis Haarlem', biedt een scala aan muzikale jeugdherinneringen.

Door de opkomst van MTV komt het programma Toppop in de verdrukking. Ad Visser en danseres Penny de Jager (gespeeld door acteurs) gaan de boer op om het programma van de ondergang te redden. In hun speurtocht gaan ze langs bij Chiel Montagne, Van Oekel’s Discohoek en Count Down’s Adam Curry. Het worden hilarische avonden en een feest van herkenning. Veel muziek en ballet, uiteraard zoals alleen Toppop dat in die jaren kon bieden.

Meatloaf, Donna Summer, Iggy Pop, Kate Bush en anderen komen voorbij. Theatergroep Eglentier heeft in het verleden laten zien dat zij topkwaliteit leveren. Hun muzikale show in Café El&B (2014) haalde zelfs de landelijke televisie. Ook nu weer kan de bezoeker rekenen op een uitgebalanceerd programma. De humor speelt een grote rol in de producties van Eglentier, dus er wordt zeker veel gelachen.

Een hele generatie is opgegroeid met Toppop. Na een bezoek aan deze voorstelling worden de herinneringen alleen maar versterkt. De voorstelling op 12 december is vrijwel uitverkocht. Voor 10 en 11 december zijn er nog voldoende kaarten. Plaats van handeling Het Patronaat Zijlweg 2 in Haarlem.
Voor kaarten www.patronaat.nl of www.eglentier.nl Aanvangtijd is alle avonden om 20:45. Toppop, Toppop Yeah !!!!

Eric van Westerloo

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur