Energiecoaches geven gratis advies en energiebesparende producten - 023 Heemstede Duurzaamheid - Vanaf deze week gaan de energiecoaches van de Klimaatroute op pad in Heemstede. Tijdens een huisbezoek geven de coaches bewoners advies met welke maatregelen zij het beste energie en daarmee geld kunnen besparen. Vervolgens mag een bewoner voor maximaal €200 aan energiebesparende producten uitkiezen die de coach meteen installeert. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie.

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - Elektrisch rijden is een belangrijke manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In Heemstede neemt het aantal elektrische auto’s de komende jaren verder toe. Er zijn daarom meer laadpalen nodig. Gemeente Heemstede heeft een plankaart opgesteld voor de plaatsing van 150 openbare laadpalen (300 laadpunten) vóór 2025. Over de plekken kunnen inwoners tot 30 januari 2023 meedenken.

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De klimaatopgave en de huidige energieopgave vragen om een versnelling van de energietransitie in Heemstede. Daarvoor zijn extra investeringen nodig. De raad uitte in 2021 de wens om de Enecogelden voor dit doel in te zetten. Om er zeker van te zijn dat deze gelden beschikbaar blijven, stelt het college voor om € 4.400.000 vast te leggen in de bestemmingsreserve energietransitie. In 2023 wordt een programma opgezet onder de naam ‘Energiepact Heemstede’. Daarin beschrijven we hoe we de versnelling van de energietransitie kunnen realiseren en hoe we het bedrag hiervoor zo effectief mogelijk kunnen inzetten.

Lees meer...

023 Haarlem en omgeving Economie & Duurzaamheid - De Europese Commissie (EC) heeft de IJmondregio liefst 58,5 miljoen euro subsidie uit het Just Transition Fund (JTF) toegekend. ‘Omdat onze regio sterk afhankelijk is van inkomsten en werkgelegenheid uit fossiele brandstoffen, kan de IJmond hiermee op een versnelde manier de noodzakelijke transitie naar een duurzame industrie maken’, zegt JTF-projectleider Vera van Vuuren.

Lees meer...

023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Tim van der Voord van de Smart Makers Academy ontving woensdag 14 december de trofee Werken & Ontwikkelen 2030. Met deze prijs roemt gedeputeerde Ilse Zaal het succesvolle project dat een innovatieve en digitale brug slaat tussen onderwijs en het MKB.

Lees meer...

023 Heemstede Economie & duurzaamheid - Inwoners met een laag inkomen en weinig spaargeld kunnen vóór 1 januari 2023 eenmalig een kledingkaart voor hun kind(eren) aanvragen bij de gemeente. De kaart heeft een waarde van 100 euro en is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. De kaart is in te wisselen bij meer dan 10.000 (online) winkels in heel Nederland en is een jaar geldig.

Lees meer...

Meer artikelen...

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden