Foto: Robert Koolbergen, vlnr Dirk Jan Rutgers en Gert-Jan Pruijn

023 Haarlem Sport - Aan de hand van vijf thema’s bespreken de gaande en de komende voorzitter van de Koninklijke HFC hun club en de ambities voor de komende jaren. Op 19 oktober 2017 nam Gert-Jan Pruijn afscheid als voorzitter van de Koninklijke HFC en werd Dirk Jan Rutgers benoemd als zijn opvolger. Pruijn was zes jaar voorzitter.

Lees meer...

023 Haarlem Sport - Henny Rückert en Jos de Jong interviewen Ted Saunier de trainer van SV Zandvoort. Aanbod komen de spelers- en trainerscarrière van Ted Saunier, Tweede Divisie, idee voor een competitie voor tweede teams zoals die van HFC2, doorgroei van talenten, arbitrage en meer.

Lees meer...

023 Haarlem Sport - Zondag 4 februari hebben 160 kinderen in het Kennemer Sportcentrum gestreden voor het basisscholen schaakkampioenschap van Haarlem en omgeving. Met 19 verschillende scholen was het aantal deelnemende scholen groter dan ooit.

Lees meer...

Foto's Onno van Middelkoop

Ruim 25 jaar in bedrijf, 100.000 groepen, 10.000.000 individuen en nog veel meer in het verschiet… In één zin even samengevat wat Michael Bleekemolen, inmiddels race Godfather, met zijn bedrijf Race Planet in Nederland heeft bereikt. Nog voordat Jan Lammers, Huub Rothengatter,  Jos Verstappen, Robert Doornbos, Christiaan Albers, Guido van der Garde en natuurlijk Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix reden, was Bleekemolen F1 coureur, daarmee aantonend dat het talent om te racen groot was. Na allerlei avonturen en successen in de autosport rijpte eind jaren ’80 bij Michael het plan om ook een onderneming in het racen op te zetten. “Zo begon ik met kleine evenementen op het circuit van Zandvoort. Dat werd de basis voor het huidige Race Planet.”

Lees meer...

023 Haarlem Sport - Verstopt in Haarlem-Noord zit de enige handbalvereniging die Haarlem rijk is. Wie het niet kent moet even zoeken, want door de eerste aanblik (lees: tennisbanen) word je op het verkeerde been gezet. Maar feit is, dat SV de Blinkert (handbal) en TV Contact (tennis) het prachtige Ruud van der Geest sportcomplex samen delen en beheren; een complex voorzien van alle faciliteiten, inclusief een speeltuintje voor de allerkleinsten. Tel daar de betrokken leden bij op en een horeca waar mening vereniging jaloers op is, en je snapt waarom handballend Haarlem zo trots is. Tijd voor een gesprek met Andre Floris, voorzitter, en Linda Breed, bestuurs- en spelend lid.

Lees meer...

Meer artikelen...

Trombose

D Reizen

NL Sport

Body & Fit

Mediamarkt

Center Parcs