Typography

023 Heemstede Uitgaan - Met ingang van 1 augustus a.s. breidt café koffiehuis Yverda haar activiteiten uit met vriendelijke en zeer betaalbare maaltijden. In de amicale sfeer waar de uitspanning zo bekend om staat, worden maandag t/m donderdag vanaf 17.00 uur smakelijke maaltijden geserveerd.

Gezien het proeven van kipkluifjes, spareribs en andere lekkernijen die jl. woensdag werden uitgedeeld in de zaak en op de wekelijkse Heemsteedse markt, ontbreekt het de onlangs aangestelde en bijzonder enthousiaste kok Cor van Troost aan helemaal niets om zijn creativiteit voor culinaire hoogstandjes de vrije loop te laten.  

Gemoedelijke sfeer

In café-koffiehuis Yverda, gelegen aan de Camplaan 51 in Heemstede is het gezellig toeven. Daar ga je voor je plezier naar toe voor een gezellige babbel met het altijd vriendelijke en goedlachse personeel, voor een overheerlijk bakkie, een biertje, een lunch of om even rustig de krant te lezen onder het genot van bijvoorbeeld de beste uitsmijter die ík althans totnogtoe in Heemstede en omgeving heb gegeten. Het personeel staat altijd voor je klaar om je in no-time te bedienen voor wat je maar verder ook wilt eten of drinken. Lekker, kwaliteit en goed toeven.


Vriendelijke maaltijden, eten zonder opsmuk en betaalbaar

Onlangs bedacht eigenaresse Yvonne Beck hoe leuk het zou zijn als er in Heemstede ook een mogelijkheid bestaat om een daghap, een echte Hollandse schotel en/of weekspecials te serveren. Heb je het druk en echt geen tijd om zelf te koken terwijl je wel snel en goed wilt eten, dan ben je voor een gezonde schotel bij Yverda aan het juiste adres. Heb je wat meer tijd, dan kun je natuurlijk ook rustig á la carte dineren.

Uiteraard is alles van goede kwaliteit èn biologisch, dus spareribs van het Duroc-varken, kogelbiefstuk van Reine Rund en voor de kipsaté worden dij-filets gebruikt. Yvonne koopt dat alles heel lokaal in en wel bij Bep Teekens, de slager van de wekelijkse Heemsteedse markt. Ook de prijzen liegen er niet om. Een daghap en/of weekschotel kost € 7,50 maar ook aan de á la carte prijzen kun je je geen buil vallen. 

Kok Cor

En dus ging Yvonne op zoek naar een kok en maakte kennis met de in Spaarndam woonachtige Cor van Troost. De enthousiaste 61-jarige Cor ziet het helemaal zitten om zijn creativiteit in de keuken optimaal te benutten. Zijn beroep als kok is ooit geboren uit hobbyisme. Cor heeft inmiddels al jaren als kok gewerkt en staat garant voor ‘kleurrijke creativiteit op het bord’. Creatief is hij zeker; om het winkelende publiek op de wekelijkse Heemsteedse markt vast een voorproefje te geven van zijn sprankelende ideeën, liep hij woensdag jl met volle schalen kipkluifjes en spareribs over de markt waar menigeen de vingers bij aflikte.
Op 1 augustus a.s. ondergaat Cor zijn vuurdoop in de keuken van Yverda. Gezien hetgeen hij deze week al heeft laten zien, zal elke dinerende gast genieten van een voortreffelijke avondschotel.  


Gerechten maand augustus:
Buiten de á la cartekaart, worden inmiddels de volgende weekmenu’s geserveerd:
 1 t/m 4 augustus: Spaghetti Bolognaise;
 8 t/m 11 augustus: Witlofschotel met ham en kaas uit de oven;
15 t/m 18 augustus: Nasi compleet;
22 t/m 25 augustus: Zomerse hutspot op Indonesische wijze;
29 augustus t/m 1 september: Roti.

Café-Koffiehuis-Restaurant Yverda is gevestigd op de Camplaan 51, 2103 GV  Heemstede, telefoon: 023-528.3804 en is voor diners geopend van maandag t/m donderdag vanaf 17.00 uur. Verder is de uitspanning dagelijks geopend voor koffie, thee, limonade, lunch etc vanaf 07.00 tot 16.00 uur.  

Jos de Jong

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur