Typography

023 Overveen - Wandelen op het landgoed Elswout is een waar genot voor iedereen die van rust en natuur houdt en zich wil onttrekken aan de dagelijkse hectische sleur.

Hier wandelen is een lust voor alle zintuigen! De schoonheid van dit prachtige landgoed is fabuleus en ongekend. Niet voor niets ziet men dit wonderschone landgoed als een van de best bewaarde buitenplaatsen. Op 12 november kunt u  op een speciale excursie laten vergezellen door een gids die u al wandelend informeert over de rijke geschiedenis van dit buitenverblijf. Elswout, een oase van ruste en een historisch pronkstuk.

 

Een rustieke wandeling op Elswout moet je minstens één keer in je leven hebben meegemaakt. Dat kun je uiteraard doen op eigen gelegenheid, maar op 12 november a.s. kunt u zich vanaf 14.00 uur ook door een speciale Elswoutgids laten informeren over de rijke historie van dit landgoed dat in de loop der eeuwen bijzondere ontwikkelingen heeft meegemaakt en doorstaan. De verschillende bouwstijlen met monumentale gebouwen die in al die jaren in de mode waren en waarmee diverse eigenaren in het verleden excessieve welvaart en rijkdom toonden. U krijgt een perfect beeld van de verschillende landschapsstijlen die zo typerend zijn voor de 17e, 18e en 19e eeuw.
De zeer specifieke, imponerende en eeuwenoude bomen zijn kenmerkend voor het landgoed, de vegetatie is subliem en vele dieren voelen zich in het oude, aan verbeelding sprekende spookjesbos zeer op hun gemak.

Als u wilt genieten van deze spraakmakende buitenplaats en meer wilt weten over alles wat in Elswout de revue is gepasseerd, verzamelt u zich dan op 12 november om 14.00 uur aan de poort van het landgoed aan de Elswoutlaan 12A in Overveen. De kosten voor dit ca anderhalf uur durend stukje educatie bedragen € 7,50. Voor een spectaculaire wandeling over het historische landgoed kunt u zich ook aanmelden via de website www.staatsbosbeheer.nl/ontdekelswout.  

Jos de Jong

 • Zwarte Cross 2018: onvergetelijk!

  Cultuur Uitgaan Media Jul 17, 2018 | 08:45 am

  Zwarte Cross 2018: onvergetelijk! Published in: Cultuur & UitgaanNL Magazine Uitgaan - 220.000 bezoekers hebben geleefd vóór de dood bij volledig uitverkochte 22ste editie"Deze 22ste editie van de Zwarte Cross gaat de boeken in als onvergetelijk, legendarisch en gewoon onmundig prachtig!", aldus een zichtbaar[…]

  Read more...
 • 17e DrumDrieDaagse

  Cultuur Uitgaan Media Jul 17, 2018 | 08:23 am

  17e DrumDrieDaagse Published in: Cultuur & UitgaanDe 17e DrumDrieDaagse in Den Haag gaat vrijdag 17 augustus van start NL Magazine Uitgaan - Drie dagen lang les van Cesar Zuiderwijk, Gary Husband (John McLaughlin), Jordi Geuens & Erik Rademakers (ritmesectie Selah Sue), Koen[…]

  Read more...
 • Nieuwe interieurtrend - De plant als blikvanger

  Cultuur Uitgaan Media Jul 4, 2018 | 11:37 am

  Nieuwe interieurtrend - De plant als blikvanger Published in: Society & Entertainment/Media& Lifestyle/ModeNL Magazine Lifestyle Wonen - Onlangs benaderde NL Magazine mij met de vraag of ik een artikel wilde schrijven over interieurtrends of wellicht tuintrends. Aangezien ik dagelijks met het ontwerpen van interieurs bezig ben, reageerde[…]

  Read more...