Typography

023 Haarlem Cultuur – De Haarlemse Dichtlijn opent de PoëzieWeek op spectaculaire wijze. Theatersportvereniging sPierKracht komt improviseren op gedichten. Dinsdag 23 januari om 20.00 uur in brasserie Tour de France aan het Spaarne.

De PoëzieWeek is een initiatief van het CPNB en vindt plaats van 25 januari t/m 31 januari 2018. Het thema is: theater. Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk ‘Wat ons had kunnen zijn’, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie. In Haarlem is er een poëzie-ontbijt in de Philharmonie, een boekenborrel bij Athenaeum, speciale voorstelling in de Toneelschuur en activiteit bij de Kennemer Boekhandel.

 

En er is een bijzondere activiteit bij de Haarlemse Dichtlijn. Op dinsdag 23 januari, tijdens de maandelijkse poëzie-avond in Tour de France, is opnieuw een cross-over gezocht met een andere vorm van kunst. Na gezongen (2015) en verbeelde (2016) gedichten, wordt er deze keer op gedichten geïmproviseerd met inspringtheater van theatersportvereniging sPierKracht. Twaalf keer wordt er een eigen gedicht voorgedragen en reageren de theaterartiesten hierop met een korte scène die ze ter plekke bedenken. Soms vergroten ze het gedicht uit, soms gaan ze er met een woord vandoor, soms associëren ze relaties tussen personen en/of instanties.

Het belooft een alleszins bijzondere avond te worden. De toegang is gratis en het programma start stipt om 20.00 uur. Adres: Spaarne 94. Iedereen is welkom.

Cultuur & Uitgaan

Aanbevolen artikelen