Typography

023 Haarlem Uitgaan - Op 20, 21 en 22 april vindt het Bloemenweekend in Haarlem plaats waarbij Haarlem traditiegetrouw als gastheer optreedt als het verlichte corso met het thema ‘cultuur’ op zaterdag 21 april rond 21.30 uur de stad binnen komt rijden.

Rond dit prachtige bloemenspektakel laat Haarlem en de Haarlemse ondernemers  zich in dit bloemenweekend  van hun bloeiende kant zien door mee te doen aan de etalagewedstrijd Haarlem Bloeit.

Bijzonder is het project  ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ in de Nieuwe Bavo Kathedraal aan de Leidsevaart onder het motto ‘Een Hemels Onthaal’ . Meer dan 100 studenten van diversen scholen toveren de kathedraal met bloemen om in een sprookjesachtige romantische omgeving. Er zijn toren- en koepelrondleidingen en demonstraties bloemschikken. Voor meer informatie over de activiteiten in de periode van 20 t/m 27 april zie www.denieuwebavobloeit.com .

 

Opening bloemenweekend

Niet alleen binnen de kathedraal wordt uitgepakt. Ter opening van het Bloemenweekend organiseert Fabienne van Boekel, organisator van de randprogrammering van het bloemencorso op vrijdag 20 april  een spectaculaire lichtshow, die het immense gebouw een bijzondere uitstraling in het thema bloemen en cultuur zal geven. Deze lichtshow begint om 21:30 uur en is gratis toegankelijk.

Kindercorso

Vorige jaar bleek dit kinderfestijn een groot succes en niet alleen voor de kinderen. Fietsjes, skelters en zelfs bolderkarren werden door de kinderen samen met hun ouders ter plekke versierd, waarna een heus Kindercorso werd gehouden. Wegens dit succes kunnen op zaterdag 21 april  wederom kinderen vanaf 4 jaar zich om 16.00 uur vervoegen voor de Wilhelminakerk op de Gedempte Oude Gracht. Daar zijn de bloemen voorhanden om de vervoersmiddelen te versieren. Bij het eindpunt van de optocht , wacht de deelnemers een verrassing. De Muggenblazers zorgen voor de begeleidende vrolijke klanken.  Deelname is gratis. Aanmelden voor 18 april via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 22 april staan de praalwagens opgesteld op de gedempte oude gracht. De expositie van de wagens is tot 18:00 uur.

Verder zijn er in verschillende straten activiteiten te beleven zoals het Oldtimercorso in de Koningsstraat.

 • Zwarte Cross 2018: onvergetelijk!

  Cultuur Uitgaan Media Jul 17, 2018 | 08:45 am

  Zwarte Cross 2018: onvergetelijk! Published in: Cultuur & UitgaanNL Magazine Uitgaan - 220.000 bezoekers hebben geleefd vóór de dood bij volledig uitverkochte 22ste editie"Deze 22ste editie van de Zwarte Cross gaat de boeken in als onvergetelijk, legendarisch en gewoon onmundig prachtig!", aldus een zichtbaar[…]

  Read more...
 • 17e DrumDrieDaagse

  Cultuur Uitgaan Media Jul 17, 2018 | 08:23 am

  17e DrumDrieDaagse Published in: Cultuur & UitgaanDe 17e DrumDrieDaagse in Den Haag gaat vrijdag 17 augustus van start NL Magazine Uitgaan - Drie dagen lang les van Cesar Zuiderwijk, Gary Husband (John McLaughlin), Jordi Geuens & Erik Rademakers (ritmesectie Selah Sue), Koen[…]

  Read more...
 • Nieuwe interieurtrend - De plant als blikvanger

  Cultuur Uitgaan Media Jul 4, 2018 | 11:37 am

  Nieuwe interieurtrend - De plant als blikvanger Published in: Society & Entertainment/Media& Lifestyle/ModeNL Magazine Lifestyle Wonen - Onlangs benaderde NL Magazine mij met de vraag of ik een artikel wilde schrijven over interieurtrends of wellicht tuintrends. Aangezien ik dagelijks met het ontwerpen van interieurs bezig ben, reageerde[…]

  Read more...