Typography

023 Haarlem Uitgaan - In de muzikale show ‘Eglentier doet Ampzing’viert Theatergroep Eglentier het twintig jarige bestaan van het Haarlemse Ampzing Genootschap. Veel liedjes van dit Genootschap worden vertolkt door de acteurs en zangers van de theatergroep. Bijzonder aan deze vrolijke voorstelling is, dat de mannen van het Ampzing Genootschap zelf ook meespelen.

Op 2, 3 en 4 november in het Haarlemmerhout Theater.

Al twintig jaar schrijven en zingen de mannen van het Ampzing Genootschap kleinkunst liedjes van hoog niveau. Daarbij komen een aantal thema’s met grote regelmaat terug: het onnodige gebruik van Engelse leenwoorden, de absurditeit van het moderne bestaan en moeizame relatie van -ouder wordende- mannen met vrouwen. Humor speelt een belangrijke rol, maar ook de ontroering wordt niet geschuwd.

Voorzitter van Eglentier Jos Ahlers: “Het Ampzing Genootschap treedt op in het hele land, maar ook daarbuiten. En iedere maand komen ze samen tijdens de Ampzing Genootschapsavonden in Café Koops aan de Damstraat in Haarlem. In de loop der jaren zijn de mannen van het Ampzing Genootschap met grote regelmaat samenwerkingen aan gegaan. Zo werd gewerkt met MylouFrencken, Les Tigresses Rouge uit Gent, met Boudewijn de Grooten met Rob de Nijs, om maar een paar grote namen te noemen.” Met Theatergroep Eglentier hebben de Ampzingerseerder gespeeld in de komische Ja Zuster Nee Zuster, maar ook in I Love Pink in 2012.

Speciale gasten in de voorstelling

De theatergroep, bekend van ‘Café El & Ben; The Musical’, de theatrale wandelingen door de binnenstad en de razend populaire ‘I Love’-spektakels, maakt nu de voorstelling ‘Eglentier doet Ampzing’ waarin twee Haarlemse culturele fenomenen de krachten bundelen. Omdat ook nog eens gevierd wordt dat Ampzing 12 ½ jaar Koopsavonden organiseert is Rolf Erkens, voormalig eigenaar van het café, weer even terug als kastelein. Maar dan wel op het podium. Hij wisselt de voorstellingen af met een andere icoon waar Ampzing, en ook Eglentier, vaak optreedt: Michel Castenmiller, uitbater van café Wapen van Bloemendaal. Andere gasten in de voorstelling zijn (afwisselend) MylouFrenkcen, Bies van Ede en de zangeressen van Les Tigresses Rouge. Kortom; een muzikaal feest in het Haarlemmerhout Theater.

Feestelijke en chaotische voorstelling

Volgens regisseur Marcel Kragt wordt ‘Eglentier doet Ampzing’ een feestelijke, chaotische en ontregelende voorstelling. “Een echte Eglentier-voorstelling, dus. Voor iedereen die Ampzing nog niet kent, zal het een verrassende kennismaking worden. En de fans van het Genootschap kunnen genieten van nieuwe versies van oude hits.”

‘Eglentier doet Ampzing’ op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 om 20.30 uur. Spel: Theatergroep Eglentier. Muziek: Ampzing Genootschap. Regie: Marcel Kragt.Locatie: het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17. Kaarten via www.eglentier.nl .

categorieën

Photo by Brett Sayles from Pexels

023 Hoofddorp Economie – Op 11 april worden in Pakhuis de Zwijger de resultaten gepresenteerd van het vierdaagse Atelier Circulaire Werklocaties 2050, dat in februari georganiseerd werd door Architectuur Lokaal, in samenwerking met de provincie Noord-Holland, SADC en SKBN.

Lees meer...

“Laura van Dijk, Mark Gratama en Cyrille Bastiaansen strijden om de Haarlemse Ondernemers Prijs (foto: Noortje Dalhuijsen).”

023 Haarlem Economie - Wie de finale-avond van de Haarlemse Ondernemers Prijs nog wil meemaken, die moet snel zijn. Deze avond mag nu toch echt wel hèt topevenement van het Haarlemse bedrijfsleven genoemd worden. Er worden maandag meer dan 300 gasten in de Lichtfabriek verwacht. Er staan drie topondernemers in de finale, na vijf jaar eindelijk ook weer vrouwelijke finalisten.

Lees meer...

“Supermarkten-ondernemer Masha Vos wordt tijdens de ontbijtsessie geïnterviewd door Rob Wieleman over de juiste route voor werkgevers (foto: Judith Buijze-Cappon).”

023 Hoofddorp Economie - Het komt niet zo vaak voor dat werkgevers samen ontbijten, maar het is een keer gelukt. Het regionale Werkgevers Servicepunt organiseerde in Seinwezen een ontbijtsessie over ‘inclusief werkgeven’. We vinden dat iedereen die kan en wil werken ook een baan moet krijgen. Dat lukt niet iedereen  gemakkelijk en zelfstandig.

Lees meer...

023 Haarlem Cultuur - Op Goede Vrijdag 19 april a.s.  zingt de COV Haarlem net als elk jaar de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Philharmonie van Haarlem. Het is een diepgewortelde traditie van 90 jaar waar de koorleden zeer trots op zijn. En zij niet alleen, getuige de grote schare trouwe bezoekers die jaarlijks het paasweekend willen inluiden met het bijwonen van Bachs meesterwerk.

Lees meer...

023 Hoofddorp Uitgaan - 30 maart organiseert Letz Party voor de derde keer een 30+ Disco & Upbeat Classics Party bij  Fokker Event Center in Hoofddorp (IJweg 1094).

Lees meer...

Boeklancering tegen pesten: 'Krabbetje Kor wil rechtdoor'! 

Het prentenboek van Kim Aukema en Erika Meershoek: ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor!’ is uitgegeven in Nederland en België. Het is een interactief boek TEGEN PESTEN.

Lees meer...

Schipholfonds maakt nieuw kunstgras warming-up veld jongste hockeyclub uit de regio mede mogelijk

023 Spaarndam Sport - Op 31 maart aanstaande viert Hockeyclub Spaarndam met een groots evenement dat zij op korte termijn haar complex uitbreidt met een zogenaamd warming-up veld. Dit is een kunstgrasveld ter grootte van ongeveer een derde van een normaal veld, voorzien van een doel en een doelcirkel.

Lees meer...

Foto: Essay 1

023 Zandvoort Sport - Zaterdag 2 maart zal op Circuit Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.

Lees meer...

Foto's: Jumbo Supermarkten en  Essay Produkties, Chris Schotanus

023 Zandvoort Sport - Op dinsdag 5 februari start de voorverkoop voor de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ die op zaterdag 18 & zondag 19 mei plaatsvinden op Circuit Zandvoort.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering burgemeester van Heemstede Astrid Nienhuis. Een levendig gesprek over de achtergrond van de burgemeester, haar persoonlijke motivatie en natuurlijk over Heemstede.

Lees meer...

“De levendige Participatiemarkt van vorig jaar in de bibliotheek in Haarlem (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem Maatschappij - Op woensdag 3 april is er weer de Participatiemarkt Haarlem. Tussen 11.00 en 15. 00 uur kunnen mensen die zich oriënteren op mee doen in de samenleving terecht in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Meer dan 50 organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering wethouder Nicole Mulder van GroenLinks. Aanbod komt het succes van GroenLinks, thema's als duurzaamheid, participatie en andere verantwoordelijkheden van de Gemeente en de persoonlijke motivatie om in de politiek te gaan. Daarnaast vertelt ze over haar Ambassadeurschap bij Dutch Dream Foundation.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Haarlem

Haarlem

023magazine laatste uitgave

Merchandise NL Magazine