Typography

023 Haarlem Cultuur – De Haarlemse Dichtlijn opent de PoëzieWeekal op 22 januari in Bar Wolkers met de bundelpresentatie Open de Koepel. De bundel laat het resultaat zien van de poëtische bijdrage in oktober 2018 aan ArchitecturalHealing, het kunstproject om rijksmonument De Koepel van de geesten uit het verleden te verlossen voor de verbouwing tot University College en campus begint.

Een twintigtal dichters bracht een werkbezoek aan de leegstaande Koepel en liet zich inspireren door de cellen, de immense koepel, de vervormende akoestiek, en de sfeer van het verleden. Dat leverde een eerste twintigtal gedichten op. Tijdens de openstelling voor publiek, deelde elke dichter een van de voormalige cellen om daar aan een tweede gedicht te werken. Alle gedichten zijn nu verzameld in een fraaie, vierkante bundel met een aantal zwart-witfoto’s in het binnenwerk.

Naast dichters die het project meemaakten, dragen deze avond ook dichters uit het netwerk van de Haarlemse Dichters voor die zich hebben laten inspireren door het thema van de PoëzieWeek: Vrijheid.

De toegang is gratis, het programma start stipt om 20.00 uur (wil je koffie, kom je eerder!).
Bar Wolkers vind je op de hoek van Gedempte Oudegracht en Spaarne.

De PoëzieWeek is een initiatief van het CPNB en vindt plaats van 31 januari t/m 6februari. Tom Lanoye schrijft het Poëziegeschenk ‘Zonder handen, zonder tanden’, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie.

Op zaterdag 2 februari volgt om 13.00 uur een reprise bij Boekhandel Blokker aan de Binnenweg te Heemstede en om 15.00 uur bij de Kennemer Boekhandel aan de Kleverparkweg.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur