Typography

Weekend van de Begraafplaats van 24 t/m 26 mei

023 Heemstede Cultuur - Van 24 t/m 26 mei worden tijdens het Weekend van de Begraafplaats landelijk activiteiten georganiseerd op verschillende begraafplaatsen door het hele land. Begraafplaatsen zijn prachtige en bijzondere plekken die meer aandacht zouden moeten krijgen.

De initiatiefnemers van het Weekend, Stichting Terebinth, de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB), signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af. Door de drempel te verlagen en open dagen te houden laten begraafplaatsen aan een groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben. Het Weekend van de Begraafplaats wordt jaarlijks gepland rond het laatste weekend van mei. In 2019 is het al de zesde editie. Meer informatie en het landelijke programma staan op www.weekendvandebegraafplaats.nl

 

Activiteiten op de Algemene begraafplaats Herfstlaan

De gemeente Heemstede en de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) organiseren in het Weekend van de Begraafplaats verschillende activiteiten op de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan. Zangeres Helen Botman en zanger-gitarist Peter van Vleuten openen op
Vrijdagavond 24 mei om 19.00 uur het Weekend van de Begraafplaats met een bijzonder optreden, speciaal afgestemd op het thema van dit jaar ‘Een plek vol verhalen’.
Dit optreden duurt tot ca. 21.30 uur.

Op zaterdag 25 mei houdt Marc de Bruijn namens de HVHB in de aula op de begraafplaats om 13.00 uur en om 15.00 uur een lezing. Hij zal ingaan op bekende en onbekende Heemstedenaren die rusten op de Herfstlaan. Aansluitend aan de lezing is er een korte rondleiding over de begraafplaats met Marc de Bruijn en Jos Willemse van de begraafplaats. Aanmelden voor de lezing en rondleiding is niet nodig; in de aula is plaats voor 100 mensen.

Jos de Jong

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen