Typography

Foto's: ABBA Franklin van der Erf en The Billy Joel Experience Charles Groeneveld

023 Haarlem Uitgaan - Tributebands zijn hot en succesvol tegenwoordig. Dé gelegenheid om tijdens een feest der herkenning weer terug in de tijd te gaan. De Sunday Sessions maakt het mogelijk om in Patronaat te kunnen genieten van de hits van vroeger. ABBA en Billy Joel tributebands doen de komende maanden Haarlem aan. En er staat meer te genieten in het nieuwe jaar.

Het gaat om de muziek. Niet om de juiste look-a-like act of trekjes en kreetjes van de originele artiest. Volgens Hans Goes, samen met Haarlemmer Alain Timmers producent van Sunday Sessions, geven veel goede cover- en tribute bands een eigen interpretatie aan de muziek van hun grote voorbeelden. “Maar wel met één doel: herinneringen aan de tijd dat je nog jong was. Het herbeleven van de muziek uit de tijd, de nummers van je idolen, brengt je weer even terug in de tijd.”

 

Een feest der herkenning

Een goede tribute band kruipt in de huid kruipen van de originele artiest en zorgt voor een feest der herkenning. “Waarom ze zo succesvol zijn? Ik denk dat het komt omdat de originele bands niet meer bestaan. In enkele gevallen is de artiest jaren niet meer in Nederland geweest en ook niet voornemens om hier heen te komen.  Daarom halen wij de tributebands die de nummers van de groten spelen naar Haarlem toe,” zegt Hans Goes.

Twee grote namen in Sunday Sessions

De komende maanden staan er twee grote bands op het programma. Op zondagmiddag 22 september is het, voor de tweede keer, de beurt aan ABBA Dance. Ook ABBA Dance viert successen in de rest van het land. Deze Haarlemse tributeband brengt die de nostalgische muziek van het origineel perfect tot uitvoering. Goes: “Vorig jaar was ABBA Dance snel uitverkocht. We doen het daarom dit jaar nog een keer over om nog meer mensen te laten zingen en dansen op bijvoorbeeld ‘Dancing Queen’ en ‘Mama Mia’.”

De Sunday Sessions sluit het jaar af op 17 november met The Billy Joel Experience. En hoewel Billy (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij naar Nederland zal toekomen. Het werd dus hoog tijd voor een tributeband. Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis. Alain Timmers: “Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten van het pop-spectrum. Van de klassieke meezinger ‘The Pianoman’ tot de prachtige ballads zoals ‘Honesty’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat.”

Sunday Sessions in Patronaat. Data en kaarten via www.patronaat.nl. Alle concerten Sunday Sessions zaal open 15.00 uur. Adres: Zijlsingel 2, Haarlem.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen