Typography

Dinsdag 01 okt 18:00 - 22:00 uur
023Haarlem Cultuur - In Nederland worden op veel plekken verhalen verteld en niet alleen door professionals. Steeds vaker worden avonden georganiseerd voor mensen die het leuk vinden om op een podium voor publiek iets te vertellen.

Het Verhalenrestaurant bij de Pletterij (een initiatief van Petra van Dam)  is gebaseerd op het principe van The Moth Storytelling, ontstaan in de Verenigde Staten. Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant. Voordat de verhalen beginnen kun je om 18.00 uur aanschuiven voor een ‘eenvoudige doch voedzame maaltijd’, die door enthousiaste vrijwilligers wordt bereid. De maaltijd kost € 6,00.
De verhalenavond start om 19.00 uur en is vrij toegankelijk.

Thema: ‘Beter goed gejat dan slecht verzonnen’Wil je vertellen, neem dan contact op met Petra van Dam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Reserveren voor publiek en de maaltijd kan via de Pletterij.

Over The Moth Storytelling
The Moth werd in 1997 opgericht door de Amerikaanse dichter en romanschrijver George Dawes Green. Zijn vrienden en hij vertelden elkaar verhalen tijdens zwoele zomeravonden buiten op de veranda. Om hen heen zwermden de motten, aangetrokken door het licht. Green en zijn groep noemden zichzelf ‘The Moths’. Inmiddels zijn er honderden vertelprogramma’s in meer dan 25 Amerikaanse steden (waaronder New York City, Los Angeles, Chicago en Detroit) en vier internationale steden (Londen, Dublin, Sydney en Melbourne). /Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur