Typography

023Haarlem Cultuur - Na de succesvolle “aftrap” op 22 september j.l. van het cabaretduo Mylou Frencken en Dorine Wiersma is op zondag 6 oktober a.s. een jong, maar gelouterd strijkduo in Sociëteit Vereeniging te gast: zus en broer Charlotte en Maxime Gulikers cello en viool. Zij spelen werken van o.a. Batista, Kodaly en Ravel. Het belooft opnieuw een heerlijke muziekmiddag te worden waar iedereen die van muziek houdt, van kan genieten.

Maxime en Charlotte Gulikers zijn al lange tijd bekend als magistraal muzikaal duo op cello en viool. Muziek stond altijd centraal in de jeugd van het duo; als broer en zus groeiden ze op in een muzikaal gezin. Maxime studeert momenteel bij violiste Antje Weithaas van het conservatorium ‘Hanns Eisler’ in Berlijn voor de masteropleiding. Charlotte doet haar masteropleiding in Amsterdam bij cellist Pieter Wispelwey.

Maxime en Charlotte brengen zondag 6 oktober a.s. in Sociëteit Vereniging Haarlem een aantal gevarieerde en zeer bijzondere muziekstukken ten gehore. Zo kunt u genieten van werken van Giovanni Battista Cirri (1724-1804, Italië - Barokperiode), Reinhold Gliere (1875-1956, Rusland - Romantiek),  Maurice Ravel (1875-1937, Frankrijk – impressionistische sonates), Jörg Widmann (1973-*, Duitsland), - Zoltán Kodály (1882-1967, Hongarije), Georg Friederich Händel (1685-1759) en Johan Halvorsen (1864-1935).
Het zou prachtig zijn als Maxime wederom speelt op een Italiaanse Danieli-viool uit ongeveer 1780, (beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds) en Charlotte op een Cornelis Weel cello uit 1853.
Programma: https://www.societeitvereeniging.nl/agenda/so-muziek-charlotte-gulikers-cello-and-maxime-gulikers-viool/241

Afwisselende muziekgenres
In de afgelopen jaren beperkte de sociëteitscommissie SO Muziek zich tot kamermuziek.
In het nieuwe seizoen 2019/2020 wordt het muziekgenre afgewisseld met jazzconcerten, wereldmuziek en af en toe cabaret. De vertrouwde optredens van de ‘Vereniging van het Lied’ en van laureaten van het ‘Prinses Christina Concours’ blijven uiteraard bestaan.

Informatie:
Datum/Tijd: Zondag 6 oktober 2019; aanvang 12:30 uur, zaal open om 11.45 uur
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem
Entree leden: € 10,00; Entree niet-leden: € 15,00; Pinbetalingen mogelijk.
Er is ook een jaar-abonnement verkrijgbaar.
Reservering gewenst via https://www.societeitvereeniging.nl/.
Parkeren (betaald): Parkeergarage Raaks of op de Zijlweg, tien minuten lopen vanaf Station Haarlem, diverse buslijnen, halte Raaksbrug.
 
Over Sociëteit Vereeniging c.q. formule van het podium
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit, reserveren niet nodig, podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen.

Jos de Jong

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen