Typography

023 Haarlem Cultuur/muziek - Yang Yang Cai was in oktober 2019 een van de grootste sensaties van het op Schiermonnikoog georganiseerde Internationale Kamermuziekfestival. Yang Yang Cai maakt momenteel een grote internationale carrière door. Ze heeft een bijzondere internationale status verworven en is zeker geen onbekende in de Nederlandse concertzalen.

Het is werkelijk bijzonder indrukwekkend om te zien dat Yang Yang Cai zich al op deze leeftijd al haar sporen verdient in de internationale klassieke muziekwereld. De commissie Muziek van De Sociëteit Vereeniging Haarlem is er dan ook met recht trots op deze geweldige pianiste te mogen presenteren en wel op zondag 19 januari 2020 van 15:00-16:30 uur. Ongetwijfeld wordt dit een prachtige middag waar muziekliefhebbers volop kunnen genieten van prachtig pianospel.

Wie is Yang Yang Cai
Yang Yang Cai (1998) begon met pianospelen op vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk. Al op tienjarige leeftijd werd zij leerling van de beroemde pianopedagoog Jan Wijn. In mei 2019 behaalde zij haar Bachelor diploma aan het conservatorium van Amsterdam met de hoogst mogelijke cijfers. Yang Yang heeft talloze masterclassesgevolgd, bij onder anderen Ronald Brautigam, Boris Berman, Matti Raekallio, Mikhail Voskresensky, Yoheved Kaplinsky, Jacques Rouvier, Klaus Hellwig, Dominique Merlet, Igor Roma, Frederic Chiu en Arie Vardi.

In 2008 vertegenwoordigde Yang Yang Nederland op negenjarige leeftijd op het Internationale Steinway Piano Concours in de fameuze Laeiszhalle te Hamburg en behaalde niet alleen de eerste prijs, maar kreeg ook lovende recensies van de pers. Ook in 2012 was zij winnaar van het Steinway Piano Concours.
In 2013 won zij de Junior Finale van de internationale Young Pianist Foundation (YPF) met haar vertolking van Mozart’s Piano Concert no. 14 in samenwerking met het Yehudi Menuhin School Orchestra. In 2017 verwierf zij de Classic Young Masters Award.
In 2018 nam zij verder deel aan The International Holland Music Sessions en Aspen Music Festival en School. In  februari 2019 werd zij uitgeroepen tot de grote winnaar  van de prestigieuze YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov; een bijzonder zware competitie met als hoogtepunt de uitvoering van het tweede pianoconcert van Chopin, samen met het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Jean-Bernard Pommier.

Yang Yang Cai is inmiddels geen onbekende meer in Nederland en speelde reeds in diverse toonaangevende Nederlandse concertzalen waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, DeLaMar theater en Koninklijk Theater Carré. Zij is tevens een regelmatig terugkerende gast op het Grachtenfestival Amsterdam, Festival Wonderfeel, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ook trad zij ale de nodige keren op in de tv-programma’s DWDD en Podium Witteman. 

Yang Yang musiceert niet alleen als solist maar speelt ook graag kamermuziek. Met violist Shin Sihan en cellist Alexander Warenberg vormt zij sinds 2017 het Amsterdam Piano Trio. In 2019 traden zij onder meer op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met werk van Beethoven, Ravel en Shostakovich.


Programma

- J.S. Bach - Ouverture uit de vierde Partita in D Groot (5 min)
- J.S. Bach - Italiaans Concert in F groot, BWV 971m (13 min)
- J. Brahms - Paganini Variaties dl. 1 (12 min)
- Pauze
- W.A. Mozart - Sonata in a klein, KV310 (20 min)
- M. Ravel - La Valse (12 min)


Formule van het podium
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit, reserveren gewenst via de site, podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen.


Meer informatie

Zondag 19 januari 2020 van 15:00-16:30 uur

Locatie: Sociëteit vereeniging, zijlweg 1 te Haarlem

Entree leden: € 10,-
Entree niet-leden: € 15,-
Entree kinderen gratis

Reservering gewenst via www.societeitvereeniging.nl/agenda

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen