Typography

023 Haarlem Kunst/Cultuur/Muziek – Cellist Joris van den Berg en pianist Martijn Willers zijn op 1 maart a.s. te gast in Sociëteit Vereniging Haarlem waar zij samen het publiek fêteren op bijzondere werken van de bekende componisten Franz Schubert en Ludwig van Beethoven.

En van de Turkse pianist en componist Fazıl Say, die met zijn repertoire van zowel Oosterse als Westerse muziek, van Turkse volks- en klassieke muziek tot Bartók, Stravinsky, Ravel en Gershwin, vooral bekend werd nadat hij in 1995 in New York de ‘Young Concert Artists International Auditions’ won.

Cellist Joris van den Berg studeerde met de hoogste cijfers en met de z.g. Gouden Medaille af aan het Amsterdams Conservatorium. Vervolgens studeerde hij aan conservatoria in Groot Brittannië en Oostenrijk, won de ‘First Dutch National Cello Competition’ en veroverde, regelmatig samen met pianist Martijn Willers, prijzen op belangrijke kamermuziek-festivals in Europa. 

Martijn Willers studeerde eveneens af aan het Amsterdams Conservatorium waar hij nu als docent is aangesteld. In 2014 wonnen Joris en Martijn samen de Internationale Johannes Brahms Competitie in Wenen. Samen maakten zij ook tournees door de Verenigde Staten en China waar zij in veel bekende concertzalen te gast waren; in China zelfs in 9 grote steden! Verder staat er voor 2020 opnieuw een lange tournee door China gepland.

Beide musici spelen op door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) ter beschikking gestelde instrumenten.

 

Programma

- Franz Schubert: Arpeggione Sonate in a-klein D821;

- Pauze;

- Ludwig van Beethoven: 12 Variaties op: “Ein Mädchen oder Weibchen” uit Mozart’s Opera Die
   Zauberflöte;
- Fazil Say: 4 Cities. Sonate voor Cello en Piano.

 

Zondag 1 maart 2020
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem

Tijd: 12:30-14:30 uur (zaal open 11.45 uur)

Entree leden: € 10,-
Entree niet-leden: € 15,-

Reservering gewenst via www.societeitvereeniging.nl/agenda
 

Formule van het podium
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit, reserveren gewenst via de site, podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen.

 

Cultuur & Uitgaan

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen