Typography

023 Heemstede Cultuur - Door de coronamaatregelen is de viering van Koningsdag dit jaar anders dan anders. Gelukkig blijven er nog genoeg manieren over om de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren!

Om te beginnen hijsen we natuurlijk allemaal de vlag (met wimpel) voor een feestelijke uitstraling in Heemstede. Kees Heger van de Eerste Aanleg kleedt zijn pand vrolijk in het oranje en roept collega-ondernemers op om de Raadhuisstraat & Binnenweg oranje te kleuren. Uiteraard kunnen alle inwoners daarbij aansluiten en hun huis versieren!

Win een verrassing met de foto van de mooist versierde straat
We roepen alle inwoners op om een foto van hun mooi versierde straat te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar van de mooiste foto krijgt een verrassing.

Programma Koningsdag thuis
De Oranjebond heeft een programma gemaakt voor Koningsdag, laat je inspireren en doe mee via www.koningsdagthuis.nl.

06.19u Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel, voor de Koning en voor elkaar
09.45u Klokken luiden in het hele land
10.00u Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest
#Wilhelmus2020
10.10u   

NOS-programma met terugblik op vorige Koningsdagen

12.00u

Digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet.
Maak een video of kijk met de rest van Nederland mee. Film een dansje met je hond, voer een stuk cabaret op of speel viool!
Aanmelden via www.koningsdagthuis.nl

15.00u Saamhorigheidsconcerten.
De pianist op wielen DoReMichiel treedt samen met een gitarist op bij een zorg-/ouderenlocatie in Heemstede.
16.00u

Nationale Toost (www.nationaletoost.nl)
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin. Hef samen het glas!

19.00u Hoe viert Nederland Koningsdag in corona-tijden? De NOS blikt terug.

Doe mee aan een feestelijke Koningsdag
Natuurlijk zijn er nog veel meer ideeën te verzinnen om thuis Koningsdag te vieren, bijvoorbeeld een sjoelbakcompetitie. Samen maken we een feestelijke Koningsdag!
Het is nog ver weg, maar zin om volgend jaar Koningsdag in Heemstede mee te organiseren? Meld u aan voor een nieuw oranjecomité en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur